.
Mathias Vergels
zondag 20 februari 2022

Dit is de nieuwe single van Mathias Vergels

Wat een prachtig nummer alweer.

Afgelopen vrijdag verscheen de gloednieuwe single ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels. De zanger-acteur, die al jaren Lowieke speelt in ‘Thuis’, pakt met een nieuwe ploeg de draad van zijn muzikale carrière weer op. Mathias schreef zijn nieuwe single samen met René van Mierlo. De song is opgenomen in de legendarische ICP Studio’s in Brussel en de muziek werd ingespeeld door Axl Peleman, Leendert Haaksma, Manu Huylebroeck, Lukas Sabbe en Ron Reuman. Ted Jensen van Sterling Sound in Nashville, Tennessee, masterde het nummer. Dat deed hij ook al voor platen van o.a. Norah Jones, Green Day en Kings of Leon. ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels wordt uitgebracht op het H.K.M-label van Hans Kusters.

Na zijn sterke debuutalbum ‘Waar is Mathi?’ en o.a. de singles ‘Betere man’, ‘2 (Zo mag het verder gaan)’ en ‘Helena’, lanceert Mathias Vergels zijn gloednieuwe single ‘Zolang je maar hier bent’. “Ik heb de song in Eindhoven geschreven, samen met René van Mierlo, de man die ook meeschreef aan ‘1 Keer Voor Altijd’. Het idee ontstond één van zo'n avonden wanneer ik alleen thuis was. Mijn madam was weg voor repetities en voorstellingen van de musical ‘Robin Hood’, waarin ze de hoofdrol speelde. Het gevolg was dat ik ’s avonds thuis zat en wat tijd had om na te denken over het leven. ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ gaat over het feit dat de wereld er mooier uitziet als er iemand dicht bij jou is die je graag ziet”, zegt Mathias Vergels.
Italië

Naast het universele achtergrondverhaal rond zijn nieuwe single, is er ook nog een nieuw geluid dat kleur geeft aan ‘Zolang je maar hier bent’. Dit tot grote vreugde van Mathias: “We waren in Italië op vakantie en daar was ik echt onder de indruk van de muziek die er daar op de radio werd gedraaid. Het gevolg is dat we thuis veel beginnen luisteren zijn naar Italiaanse muziek, vooral uit de jaren ’80 en ’90. Wat mij opviel is dat zij en heel open geluid creëren door hun muziek niet vol te duwen met veel verschillende instrumenten en zanglijnen. De uitdaging was dus om een song te schrijven die open en groots klinkt, maar zonder de gemakkelijke weg te kiezen en er veel ‘muziektrucjes’ in de steken (lacht).”

Ted Jensen van Sterling Sound uit Nashville, Tennessee, is een ronkende naam in de muziekwereld. Mathias strikte hem voor zijn nieuwe single. “Ted heeft in zijn studio de mastering verzorgt, waardoor de song productioneel heel ‘open’ én volwassen klinkt van geluid. Die man weet waarover hij praat, want in het verleden werkte hij al samen met o.a. Kings of Leon, Norah Jones, Green Day, Blink182, Guns ’n Roses, Talking Heads, The Police, Rolling Stones, Billy Joel, The Eagles, noem maar op. Ted heeft hun muziek allemaal gemasterd. Hij heeft een groot aandeel in het eindresultaat van ‘Zolang je maar hier bent’. Je voelt dat die song door zijn vingers is gegaan in zijn studio.”

De release van ‘Zolang Je Maar Hier Bent’ wordt ook nog eens ondersteund met een bijhorende videoclip. Mathias Vergels nam die met zijn muzikanten op in een verlaten fabriek op de Zuidkaai in Aalst. “Dankzij het vertrouwen van onze geweldige platenbaas Hans Kusters van H.K.M, hebben we een nieuw geluid gevonden. De sound van ‘Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld’ is bij deze een feit. Eind januari hebben we in de ICP Studios verschillende nieuwe songs opgenomen met ons clubje. We zijn klaar om die mooie dingen aan de mensen te laten horen én zeker ook om terug te gaan spelen. De komende maanden zien er veelbelovend uit: We hadden al een aantal verplaatste concerten die nu eindelijk écht kunnen doorgaan. Daar kwamen er ondertussen nog een aantal bij, waaronder zelfs enkele kleppers. We staan vanaf nu ook op de planken als ‘Mathias Vergels & Het Goede Voorbeeld’ omdat we echt een familie zijn. Het is niet alleen ik. Zonder ‘Het Goede Voorbeeld’ is er geen ‘Mathias Vergels’. Ik heb ze de voorbije twee jaar dan ook heel erg gemist en ben blij dat we er nu terug in kunnen vliegen.”

‘Zolang Je Maar Hier Bent’ van Mathias Vergels is digitaal beschikbaar en verscheen op het H.K.M-label van Hans Kusters.


Bio van Mathias Vergels

Meer Over:

Mathias Vergels