You are here

Dit doen Lego Masters Jan en Lola met hun 25.000 euro

03/06/2020 10:40-

Bijzonder mooie geste van Jan en Lola.

Jan en Lola zijn de ietwat verrassende winnaars van het eerste seizoen van Lego Masters. Het koppel zag hun huwelijk op de klippen lopen toen ze beide zwaar ziek werden, maar samen namen ze toch deel aan Lego Masters. Jan en Lola wilden bewijzen dat hun liefde dan wel gestrand is, maar dat hun vriendschap voor eeuwig is.

“Op papier ben ik ongeneeslijk ziek verklaard,” vertelt de 29-jarige Jan in Dag Allemaal. Een niet-verwijderbare tumor in zijn hoofd maakte van hem een ander mensen en toen ook zijn echtgenote Lola ziek werd deed de gezamenlijke strijd tegen kanker hun relatie op de klippen lopen.

Toch namen de voormalige geliefden samen deel aan Lego Masters en dat werd een succesverhaal. Jan en Lola gaan als winnaars naar huis met 25.000 euro. En beiden weten al wat ze met het geld gaan doen. “Ik wil een grote kamer vol Lego inrichten. Maandelijks geef ik tot honderd euro uit aan de blokjes,” klinkt het bij Jan in Dag Allemaal.

Lola wil dan weer terug naar haar stichting Bewa Ghana in Afrika. “Wij helpen er kinderen en jongvolwassenen en leren hen schrijven of een instrument bespelen. Daarnaast wil ik mensen coachen die na een moeilijke periode, door bijvoorbeeld kanker of een depressie, in een identiteitscrisis belanden.” Iets wat Lola en Jan zelf meemaakten na hun strijd tegen kanker.

Al hebben Jan en Lola ook met de andere duo’s vriendschap gesloten. “Lola en ik willen hen graag nog trakteren op een leuke dag in Bobbejaanland,” lacht Jan in Dag Allemaal.

Meer nieuws over:

Lego Masters