.
News Image

Discotheek Noxx sluit de deuren

Discotheek kan niet opboksen tegen harde concurrentie.


Na 8 succesvolle jaren heeft het vernieuwde management besloten om het concept NOXX stop te zetten. Nationale en internationale sterren gaande van Rihanna tot Tiesto en vele anderen meer waren geregeld te gast in NOXX. Zelfs recent hebben grote namen uit de urban scene zoals Young Thug en Rick Ross NOXX verkozen om hun concert te houden. Toch wordt er een punt gezet achter dit concept dat wekelijks nog steeds duizenden bezoekers naar NOXX trok. Manager Tom Swerts legt uit: Dat de clubscene de voorbije jaren veranderd is, is geen publiek geheim. Deze tendens is al langer merkbaar. Pop-up clubs, massa-events en festivals zijn de nieuwe publiekstrekkers. Het publiek wil wekelijks wat anders. Mensen worden zo verwend door het enorme aanbod vandaag dat het niet langer mogelijk is om wekelijks een club van dit kaliber met louter een resident line up vol te trekken. We willen graag in schoonheid eindigen om de internationale uitstraling en reputatie van het concept te bewaren.”

En afsluiten doen ze wel degelijk in stijl, zo staat aanstaande vrijdag Craig David op het programma. De Britse zanger die de ene hit na de andere scoorde, doet NOXX aan met zijn befaamde TS5-tour, waarin hij niet alleen zal zingen, maar ook zal plaatsnemen achter de draaitafels. Op zaterdag vindt dan echt de allerlaatste NOXX avond ooit plaats. Het wordt een fantastische avond met alle toeters en bellen en met groots opgezette shows zoals we die van NOXX gewend zijn” geeft manager Tom mee.



Wat er in de toekomst met het pand aan de Noorderlaan zal gebeuren, wordt nog niet bekend gemaakt. Er zijn al een hele tijd geruchten dat het nieuwe team heeft gekozen om een compleet andere weg in te slaan om van het legendarische pand opnieuw een internationale pionier te maken.



Wel staat vast dat de aanpalende en immens populaire Skyclub open zal blijven. Klanten kunnen dus nog steeds terecht voor een leuke avond aan het Straatsburgdok.