.
News Image

Discokoning Mario Franco swingt het voorjaar in op Wham!-klassieker

En dat gaan een hit worden.


Vlaanderen is een discokoning rijker. Sinds Mario Franco vorig jaar debuteerde met ‘Ik kan je niet laten gaan’, is hij niet meer weg te denken uit de Vlaamse showwereld. Na ‘Ik blijf maar denken aan jou’ swingt Mario Franco het voorjaar in op de tonen van een wereldbekende Wham!-klassieker!

Mario Franco kan je allesbehalve kleurloos noemen. Sinds hij Vlaanderen begin vorig jaar opnieuw kennis liet maken met het discogenre, wordt hij – terecht – de nieuwe discokoning van Vlaanderen genoemd. Zijn concept is eenvoudig: neem een discoklassieker, zet er een vlotte Nederlandstalige tekst op, neem een videoclip op die disco uitademt en je hebt een dikke hit te pakken.



Zijn debuutsingle ‘Ik kan je niet laten gaan’ werd op heel wat radiostations grijs gedraaid en muziekzender Ment TV programmeerde de clip en speelde ze met de regelmaat van de klok. Ook de opvolgers ‘Doe mij ’n plezier’ en ‘Ik blijf maar denken aan jou’ scoorden schitterend.

Hoog tijd dus voor een opvolger. En wat voor één. Mario Franco dook in z’n platenkoffer en vond er de Wham!-klassieker ‘Wake me up’ uit 1984. Bart Herman schreef er een vlotte Nederlandse tekst op en doopte het nummer om tot ‘Bel me op’. Producer Patrick Hamilton (ook al verantwoordelijk voor Franco’s eerdere hits) zorgde voor een feilloze productie. Het resultaat is een frisse, eigentijdse discoversie van een van ’s werelds grootste klassiekers die het ongetwijfeld prima gaat doen in de hitlijsten!