You are here

Dirk Van Vooren stiekem getrouwd op droevige dag

17/07/2019 10:00-

Vreugde en verdriet dicht bij elkaar voor acteur Dirk Van Vooren.

Dirk Van Vooren kennen we vooral als Steven Stil uit Piet Piraat, ook al staat hij ook vaak in het theater op de planken. De acteur is stiekem getrouwd en dat werd een bijzonder emotionele dag waarin vreugde en verdriet dicht bij elkaar lagen…

Dirk Van Vooren en Griet Van Landeghem zijn al zeventien jaar samen en hebben met Anna (8) en Tuur (6) al twee kindjes samen. Toch stapten ze pas in het voorjaar met elkaar in het huwelijksbootje. En dat om een wel heel symbolische reden. “Griet heeft mij ten huwelijk gevraagd, maar ze had één voorwaarde: ze wilde alleen trouwen op de dag dat haar zus Kathleen vijftig zou geworden zijn,” vertelt Dirk in Story het emotionele verhaal achter hun huwelijk…

“Op die manier was het meer dan trouwen alleen, maar werd de liefde op alle vlakken bezegeld. De puzzelstukjes vielen in elkaar.” Dirk en Griet kwamen er vorig jaar achter hoe dicht vreugde en verdriet bij elkaar kunnen liggen: “Toen we vorig jaar een huis kochten, raadde de notaris ons aan om te trouwen om praktische redenen,” aldus Dirk Van Vooren in Story. Maar trouwen louter en alleen om praktische redenen wilde het koppel niet. Trouwen doe je immers omdat je elkaar graag ziet. Maar toen sloeg het noodlot toe…

Kathleen, de zus van Griet, werd in juni vorig jaar zwaar ziek en had geen levensverwachting meer. “Uitgerekend de dag dat wij de sleutel van ons nieuwe huis kregen, kregen we ook te horen dat zij beslist had om euthanasie te plegen,” klinkt het emotioneel bij Dirk. “Ze is gestorven op 14 februari. Het was een heel heftige periode. We waren blij met onze nieuwe woning, maar hadden tegelijk veel verdriet,” aldus Dirk Van Vooren in Story.

Griet wilde dan ook als eerbetoon aan haar zus trouwen op 27 maart 2019, de dag waarop Kathleen vijftig zou zijn geworden. Een symbolische dag. Maar bijna kon het huwelijk niet doorgaan die dag. De stad Sint-Niklaas voltrekt normaal immers geen huwelijken op woensdagmiddag, maar gelukkig wilde de schepen van burgerlijke stand een uitzondering maken. De schepen had Kathleen immers nog gekend.

“Voor mij was het die dag of niet,” klinkt het duidelijk bij Griet, die in Story ook het opmerkelijke verhaal vertelt van haar huwelijksaanzoek. “In een ijssalon vertelde ik Dirk dat ik naar het stadhuis was geweest om te vragen of we konden trouwen op 27 maart. Ik vroeg erbij of hij dat goed zou vinden. Dat was mijn idee van een huwelijksaanzoek,” glimlacht Griet.

Uiteindelijk werd het een huwelijk in intieme kring. Niemand was op de hoogte dat Dirk en Griet gingen trouwen. Zelfs hun ouders hadden ze met een smoes naar hun huis gelokt, zogezegd “om te babysitten”… Maar bij aankomst kregen ze te horen dat het een speciale dag zou worden, met een belangrijke mijlpaal. “Ons huwelijk was geen show, maar een puur menselijk gegeven. Het was een terugkeer naar de essentie: onze keuze voor elkaar,” aldus Dirk Van Vooren in Story.

Griets overleden zus Kathleen nam een bijzondere plek in op de trouwdag. Zo werd haar urne begraven in de tuin van haar man en kinderen. “Een heel mooi ritueel, waar de hele familie bij aanwezig was,” aldus Dirk Van Vooren over die bijzonder emotionele dag.

Meer nieuws over:

Dirk Van Vooren, Piet Piraat

Gerelateerde foto's:

40 jaar Lou Roman

Dirk Van Vooren - Borgerhout - 10/05/2012

Zomershow Casino

Dirk Van Vooren - Blankenberge - 05/07/2007

Gerelateerde bio's: