.
Dina Tersago
zaterdag 2 december 2023

Dina Tersago: “Zo kan je de kosten beperkt houden”

Ze deden ook veel zelf

Je mag je verbouwing nog zo goed uitstippelen en plannen, er zullen altijd wel onvoorziene omstandigheden of kosten op je pad komen. Dat was bij Dina Tersago tijdens haar verbouwing niet anders.

“Maar als je goede afspraken maakt met de architect en de aannemers, kan je die beperkt houden. Offertes zijn daarbij heel belangrijk. Vraag uitdrukkelijk hoe lang ze geldig zijn en sta erop dat de aannemer je inlicht als die zich niet meer aan die voorwaarden kan of wil houden. Zet dat allemaal op papier”, vertelt ze in Story.

Wie zelf gaat verbouwen, spaart natuurlijk heel veel geld uit. Je moet geen werkmannen betalen. Het kost alleen veel tijd en energie van jezelf.

“Het zijn niet de materialen die het duurst zijn, wel de werkuren van de vaklui. Als je denkt: ik ben niet handig, ga dan eens kijken op andere werven, zoek online wat filmpjes op of volg een zelfbouwcursus. Bovendien kan je altijd de hulp inschakelen van handige harry's in je vriendenkring of familie om je op weg te zetten. Zelf heb ik veel bijgeleerd van Wim, ik stal met mijn ogen. En ik heb ook veel opgestoken toen ik samen met een heleboel vrijwilligers een huis verbouwd heb voor A Touch of Rose, een vzw die mensen met kanker en hun familie opvangt.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Dina Tersago

Meer Over:

Dina Tersago