.
Dina Tersago
maandag 6 december 2021

Dina Tersago reageert op kritiek: “Dat was zo kwetsend”

Plots lag Dina Tersago onder vuur.

‘Ik wil een kind’ is een programma waarin op zoek wordt gegaan naar mensen die bewust voor co-ouderschap kiezen, samen met een ander gezin. Waar veel gezinnen dus niet kiezen voor co-ouderschap door bijvoorbeeld een echtscheiding, kiezen ze hier heel bewust voor deze manier van opvoeden. Een concept dat meteen op heel wat kritiek kon rekenen. Ook presentatrice Dina Tersago kreeg heel wat negatieve reacties te slikken.

"Ik krijg soms al wel eens een reactie op Instagram, of zo. Mensen nemen de vrijheid om van alles te posten. Maar die mate van negativiteit? Zo kwetsend? Dat komt toch wel binnen. Ik dacht: geef ons een kans, wacht tot je iets gezien hebt, om dan het debat aan te gaan. Natuurlijk is het een onderwerp dat we op de agenda willen zetten. Maar we zijn hier heel intensief, plichtbewust mee bezig, met de juiste experten”, verdedigt Dina het concept in Het Nieuwsblad.

Ondertussen gaat het goed met Dina en haar carrière en heeft ze een hele reeks programma’s op haar naam staan die ze mag presenteren. Denk maar aan ‘Ze Zeggen Dat’, ‘Huis Gemaakt’ en haar meest bekende programma ‘Boer zkt vrouw’. Ik vind het fijn dat er ruimte komt om ook andere dingen te maken, zoals ‘Ik wil een kind’. Niet alleen omdat het mij als mens verrijkt, ook omdat ik de veelzijdigheid van mijn persoonlijkheid kwijt kan in die programma’s. Van serieus naar licht. ‘Boer zkt vrouw’ is een klassieker. Dat is mijn eerste baby en die zie ik nog altijd graag, maar het is ook fijn om andere aspecten van mezelf te kunnen ontplooien.”