.
News Image

Dina Tersago: ‘Lag in de knoop met mezelf’

Ze bleef met beide voetjes op de grond

Nu is Dina Tersago één van de leading lady’s van VTM. Ze presenteert ‘Boer zkt Vrouw’, ‘Ze zeggen dat’ en binnenkort ‘Ik wil een kind’. Maar er was een periode dat de presentatrice helemaal in de knoop lag met zichzelf.

“Ik was te perfectionistisch, faalangst… In het middelbaar had ik daar al last van, en had ik hulp gezocht. Maar nu was ik weer hervallen.. Examens, dat was pure stress! Mijn ouders snapten niet dat ik wou stoppen. Mama had gezien dat ze kandidaten zochten voor Miss België. ‘Is het dat dan wat je wil?’ vroeg ze. ‘Awel ja!’ Da’s wat niemand van mij verwacht, zei ik ietwat rebels”, lacht Dina in Dag Allemaal.

En zo geschiedde. Dina nam deel aan de verkiezing en won tot haar eigen grote verrassing. In één klap werd Dina een BV, en dat baarde haar mama Ivette zorgen. “Ik vreesde wel wat kritiek. Nu begeleiden zenders hun gezichten veel beter dan jaren geleden. Ik zei haar altijd ‘Met beide voetjes op de grond blijven, want morgen kan het gedaan zijn. ‘ Zelf heb ik er zeker niet mee lopen pronken”, zegt Ivette.