.
Dina Tersago
zondag 26 november 2023

Dina Tersago: “Laat ons niet in stereotypen denken”

Ze deed evenveel als haar partner

Verbouwen is iets waar Dina niet alleen op televisievlak ervaring mee heeft, maar ook in het echte leven. Door zelf haar huis te moeten verbouwen, weet ze wat de koppels in ‘Huis Gemaakt’ doormaken.

Onderscheid tussen man of vrouw wordt in het programma niet gemaakt. Iedereen gaat er keihard voor en iedereen verzet zwaar werk. Dat was bij de verbouwing ten huize Tersago niet anders.

“Laat ons vooral niet in stereotypen denken. Ik denk dat vrouwen ook best wel wat zwaar werk kunnen verzetten. Ik heb destijds ook meegeholpen met het sleuren en plaatsen van gipsplaten, of ik nam de boormachine vast. Dat schrok me zeker niet af, omdat Wim daar zo bedreven in is. Hij nam me mee op sleeptouw. Maar het was wel heel uitputtend. Ik ben toen soms op de grond gaan liggen van pure vermoeidheid”, klinkt het in Story.

Door te verbouwen heeft Dina in die tijd ook veel spiermassa bijgekweekt. Verbouwen is eigenlijk een ideale work-out.

“We stonden allebei heel scherp, daar denken we wel eens met heimwee aan terug. Ondertussen heb ik twee kinderen op de wereld gezet, mijn lichaam is wel wat veranderd. Die sixpack is geen must meer voor mij.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Dina Tersago