.
Dina Tersago
donderdag 29 december 2022

Dina Tersago in tranen na miskraam: 'Kinderwens bijna opgeborgen'

Maar alles kwam goed!

Hoewel haar naam best exotisch klinkt is Dina in haar jeugdjaren hét toonbeeld van de perfecte girl next door. Een voorbeeldige tiener die haar tijd vooral boven haar boeken en bij de jeugdbeweging doorbrengt.

Maar met het ouder worden, worden ook haar demonen groter. Haar perfectionisme en faalangst maken haar eenzaam en onzeker. De jonge Dina voelt dat ze haar grenzen moet opzoeken en schrijft zich in een vlaag van rebellie in voor Miss België. Ze neemt die avond niet alleen het felbegeerde kroontje maar ook een heel andere toekomst mee naar huis.

De jaren die volgen zoekt ze vrouwen voor boeren, sterren op de dansvloer en huizen voor kopers. Ze werkt hard en graag achter en voor de schermen en de showbizz geeft haar leven kleur. Maar het echte geluk valt haar pas te beurt als ze eindelijk en na heel wat tegenslag (onder andere een miskraam) haar zoontjes Thor en Isak in haar armen kan sluiten. Dina had haar kinderwens bijna opgeborgen. Er werd met kunstmatige inseminatie gestart, maar ook dat lukte niet meteen. Maar eind goed, al goed!

James Cooke: "Ik heb Dina altijd een prachtige vrouw gevonden. Een getalenteerde spring-in-t'veld die de harten van heel Vlaanderen veroverde. Warm en heel zorgzaam. Ze staat altijd klaar voor wie haar nodig heeft. En ze heeft de looks en de lach van een echte moviestar. Ideaal materiaal voor een musical dus!"

James De Musical met Dina Tersago - donderdag 29 december op Play4 en GoPlay