.
News Image

Dimitri Vantomme voor de rechter

Gewezen tv-gezicht kroongetuige in Assisenzaak.


Gewezen JIM-presentator Dimitri Vantomme mocht het dinsdag komen uitleggen op de rechtbank in Antwerpen. Dimitri Vantomme is namelijk kroongetuige in een zaak rond een dodelijke seksdate. De Egyptenaar Said Mahmoud verschijnt deze week voor het hof van assisen in Antwerpen voor de moord op een Congolees. En laat nu net Dimitri Vantomme op de avond van de moord doorgebracht hebben met die twee mannen.



De feiten dateren van twee jaar geleden. De Congolees werd met 57 messteken dood aangetroffen in zijn studio. Zijn half was opengesneden en hij had heel wat breuken. Al snel vond de politie een spoor en dat liep naar Said Mahmoud. Die verklaart tijdens zijn ondervraging dat ook Dimitri Vantomme aanwezig was op de avond van de feiten. Volgens Said had Dimitri seksueel contact met beide heren. De Congolees viel al snel in slaap en dus was er alleen sex tussen Dimitri en Said. Nadat Dimitri vertrokken was, ontstond er ruzie tussen Said en de Congolees met de bekende gevolgen.



Gazet Van Antwerpen volgde de zaak dinsdag op de voet maar Dimitri Vantomme herinnerde zich vrij weinig van wat er zich eind oktober 2012 heeft afgespeeld. Vantomme had in een verklaring aan de politie onder andere laten optekenen dat hij cocaïne bij had maar daar herinnerde hij zich dinsdag niets meer van. Vantomme heeft het voorval twee jaar lang proberen te blokkeren. Hij had net één van zijn beste vrienden verloren en was naar eigen zeggen op de dool. Ondertussen heeft Dimitri zoveel verhalen in de pers gelezen dat hij zelf niet meer weet wat er juist is gebeurd. De uitspraak dat hij misschien zaken verklaard heeft omdat hij het te druk had, zorgde voor heel wat frustratie bij de beklaagde.

Vantomme zelf is trouwens geen beklaagde in deze zaak. Vrienden van hem getuigen deze week in Tv Familie dat ze het raar vinden dat Vantomme zelfs drugs gebruikt zou hebben.




Bio van Dimitri Vantomme

Meer Over:

Dimitri Vantomme