.
Dieter Coppens
maandag 8 maart 2021

Dieter Coppens trekt aan alarmbel: “we zijn onze eigen put aan het graven”

"Wij lijken dat altijd maar weer uit het oog te verliezen."

Dieter Coppens en zijn echtgenote Rut hebben drie tieners in huis en ondanks de coronacrisis wordt er weinig geklaagd en gezaagd ten huize Coppens. “Ze slaan zich hier prima door eigenlijk”, vertelt het Down The Road-gezicht in TV Familie.

Dieter en Rut voeden hun kinderen dan ook op met als belangrijkste waarde ‘respect hebben’. “Voor alles en iedereen”, benadrukt Dieter Coppens. “Aanvaard anderen zoals ze zijn en kijk niet enkel naar de buitenkant, maar ook naar het innerlijke. We leren onze kinderen open te staan voor alle meningen. Ze moeten het niet met iedereen eens zijn, maar ze moeten luisteren naar wat een ander te vertellen heeft.”

Dieter Coppens is natuurlijk ook erg begaan met het ecologische aspect. Ook dat is iets wat hij zijn kinderen wil meegeven, want zij zullen de gevolgen van onze uitwasemingen nog harder voelen.

“Wij lijken het belang van onze planeet, onze biotoop, altijd maar weer uit het oog te verliezen. Wij consumeren maar op, zonder enig respect voor Moeder Aarde. We zijn echt onze eigen put aan het graven”, trekt Dieter Coppens aan de alarmbel in TV Familie.

Bio van Dieter Coppens