.
Dieter Coppens en Niels Destadsbader
zaterdag 2 december 2023

Dieter Coppens: “Het heeft ons dichter bij elkaar gebracht”

Ze vochten terug

Drie jaar geleden kreeg Rut, de vrouw van Dieter Coppens te horen dat ze baarmoederhalsk*nker had. Ze gaf zich niet zomaar gewonnen en won de strijd van de vreselijke ziekte. Ondertussen gaat het goed met haar.

“Die periode heeft ons gezin zeker dichter bij elkaar gebracht. We hebben toen toch intens stilgestaan bij wat echt belangrijk is in het leven. We stellen nu onze prioriteiten en kijken anders naar het leven. Het nu-moment is belangrijker geworden. We denken meer op korte termijn en leven vooral heel bewust. We genieten nu intenser van de dingen dan vroeger”, zegt Dieter in Primo.

Dieter ziet zijn vrouw ongelooflijk graag, maar een hopeloze romanticus zou hij zichzelf allesbehalve noemen. Voor hem geen bad met rozenblaadjes en een fles champagne.

“Ik hou gewoon van de momenten waarop we samen zijn, bijvoorbeeld in de natuur. Als we na een trektocht 's avonds in het bos samen dieren gaan spotten, kunnen we daar allebei erg van genieten. Romantiek is voor mij eerder dingen samen met het gezin doen, zoals een stevige rugzak- wandeling in de bergen.”

Bio van Dieter Coppens

Meer Over:

Dieter Coppens