.
News Image

Dieter Coppens: “Dat valt me altijd meer en meer op”

Het was een pittige reis

Je bent voor of tegen ‘Down The Road’, maar het is een feit dat het programma elke week op bijzonder veel trouwe kijkers kan rekenen. En ook als het van Dieter Coppens afhangt is dit nog zeker niet het laatste seizoen.

“Dat gevoel heb ik zeker. Elk seizoen is anders. Ik ben blij dat we kunnen tonen dat iedereen met het Down- syndroom uniek is. En het is evengoed ook een beetje een reisprogramma, hé”, lacht Dieter in Story.

Speciaal voor dit seizoen trok de groep naar Thailand en dat zorgde voor een extra uitdaging. Want er was een serieus tijdverschil, maar ook de warmte en vochtigheid speelde de groep parten.

“Regelmatig afkoelen en water drinken was de boodschap. Thailand is trouwens een prachtig land. De mensen zijn er heel vriendelijk. Het was een fijne reis. En de groep was ook heel matuur. Iets wat me elk seizoen meer en meer opvalt.”

“In het eerste seizoen waren er soms blokkades bij redelijk eenvoudige dingen. Herinner je je nog Kevin die helemaal verkrampte toen hij op een vlot moest kruipen? Ook al was het rustig water. Nu staan die gasten gewoon op een bamboevlot in een stromende rivier in Thailand.”

Bio van Dieter Coppens