.
News Image

Deze week in Open Keuken

Het wordt weer een overheerlijke week.
Een cheesy maandag om de week in te zetten op 12 maart, want er staan twee gerechten met kaas op het menu. Om te beginnen bereidt Sandra een seldersoep die wordt afgewerkt met knapperige kaaschips. “Dat klinkt bijna té goed om waar te zijn, toch?”. Als hoofdgerecht is er pladijs met bloemkool en jonge wortelen. In plaats van een zware bechamelsaus, kiest Sandra voor een lichte kaassaus op basis van ricotta.

Op dinsdag 13 maart zet Sandra een verrassende pasta pesto op tafel. De pesto wordt vers gemaakt van winterporstelein, “ook wel posto genoemd”. Het pastagerecht krijgt bovendien een regenboog aan groenten. Voor de zoetekauwen volgt er nadien een dessert: nicecream, “ijs dat lief is voor je lijf”. Sandra gebruikt banaan en véél chocolade.

Een echte trend momenteel: pokébowls, een Hawaïaanse specialiteit op basis van rauwe vis. “Sushi meets ceviche”, zo omschrijft Sandra het. Ze maakt op woensdag 14 maart een bowl met verse zalm en avocado. Daarna wordt er ook avocado gebruikt in het dessert: een trifle met smeuïge avocadomousse en kiwi.

Kip is het hoofdingrediënt op donderdag 15 maart. Eerst spiest Sandra pittige kippenblokjes aan een kleurrijke brochette met bimi en wortel. Nadien maakt ze zelf een gezonde kip curry. Zalig voor op de boterham!

De week wordt op vrijdag 16 maart feestelijk afgesloten met een varkenshaasje met tricolore quinoa. Aperitieven doet Sandra met een pink lady sana, haar eigen versie van een cocktail op basis van gin.

OP HET MENU
Maandag 12/03: Pladijs met bloemkool & seldersoep met kaaschips
Dinsdag 13/03: Pasta pesto met sugarsnaps & softijs van banaan met chocolade
Woensdag 14/03: Pokébowl & trifle met kiwi en avocado
Donderdag 15/03: Gemarineerde kipbrochette met bimi & healty kip curry
Vrijdag 16/03: Varkenshaasje met een salade en tricolore quinoa & pink lady sana

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM

Download onze app voor iOS of Android