.
Michel Van den Brande
maandag 30 januari 2023

Deze BV’s verloren net als Jeroen Meus een broer of zus

Voor altijd getekend door verdriet.

Voor Een maakte Jeroen Meus met ‘Dagen Zonder Broer’ een driedelige reeks over rouw en het verlies van zijn broer Wim. Een van de lotgenoten die opduikt in de reeks is zanger, acteur en komiek Iwein Segers. Hij verloor zijn broer Lander ten gevolge van een hitteslag. Helaas zijn Jeroen en Iwein niet de enige bekende medemensen die hun broer of zus veel te vroeg moesten afgeven.

In 2000 overleed Robert Mosuse, de broer van muzikant Ronny Mosuse, op amper 30-jarige leeftijd, nadat zo’n tien jaar eerder een hersentumor was vastgesteld die hem uiteindelijk het leven kostte. In 2011 zat radiopresentatrice Anke Buckinx samen met haar ouders aan het sterfbed van haar 29-jarige broer Daan toen hij insliep na een oneerlijk gevecht tegen lymfeklierkanker

Meer recent verloren ook Jacky Lafon, An Lemmens, Michel van den Brande, Joke Van de Velde en ‘De Mol’ 2021-winnares Annelotte De Brandt hun zus. Annelottes zus Marlies kreeg een trap van een paard en overleed ter plekke. Ze was 29.

Maar het zwaarst getroffen werd tv-gezicht en voormalig K3-zangeres Kristel Verbeke. Op jonge leeftijd verloor zij haar beide zussen. Haar zus Isabelle stierf amper 21 jaar oud in een auto-ongeval, haar jongste zusje Véronique was nog maar 11 toen ze overleed na een CO-vergiftiging.

“Dat gemis draag je voor de rest van je leven mee,” vertelt Kristel in Story. “Bij elke grote stap in je leven denk je daaraan. Hoe zou het geweest zijn als ze hier nog waren?”