.
News Image

Deze acteur verlaat Familie

Amper anderhalf jaar in Familie en nu al vertrokken.


Het is over en uit bij Familie voor Felix Jamaels. Amper anderhalf jaar na zijn debuut bij Familie, nemen cast en crew afscheid van de jonge acteur. Woensdag had Felix zijn laatste draaidag in Lint. “Laatste draaidag van nen toffe gast,onze Felix, weer ene minder in mijn gezin. Dit blijft ervan over”, schreef acteur Jef De Smedt woensdagavond op Instagram. Tegelijk zette Jef – die de rol van Jan Van den Bossche in Familie speelt – een foto online waarop Mieke, Guido, Jan, Bart, Hanne én Jelle Van den Bossche staan. Felix Jamaels heeft een goede reden om Familie te verlaten: hij wil zich op zijn studies gaan concentreren. Die studies vergen veel tijd en energie, de afgelopen 18 maanden combineerde Felix zijn studies met zijn rol als Jelle in de soap. Wat er precies met Jelle gaat gebeuren is niet duidelijk, de kans lijkt ons groot dat Jelle naar zijn familie in Dubai vertrekt. Het zal wellicht geen toeval zijn dat Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche in Familie) eveneens op de set aanwezig was. Mogelijk komt hij Jelle halen om bij Trudy en hem in te trekken. Chris Van Tongelen had enkele weken geleden ook al eens opnames voor Familie, zijn personage Bart duikt af en toe nog eens voor enkele afleveringen op.



De kijkers van Familie zitten trouwens met enkele vragen: waarom vertrekt Jelle naar Dubai? Heeft hij iets mispeuterd waardoor zijn vader genoodzaakt is om hem weer in huis te nemen? Of is Jelle onhandelbaar geworden en is Peter hem beu? Of zit Gloria er voor iets tussen? De kans bestaat natuurlijk dat er op liefdesvlak één en ander staat te gebeuren. Er is nog een niet onbelangrijke vraag: wanneer zien we Jelle voor het laatst in Familie? Was de opname van woensdag al voor een opname voor volgend seizoen of vertrekt Jelle tijdens de seizoensfinale van 28 juni?

En dan zitten de kijkers nog met een allerlaatste vraag: zal Jelle vervangen worden of niet? Dat is volgens VTM nog niet beslist. De makers van Familie zullen dat de komende tijd bekijken. Wordt vervolgd.