.
Dieter Coppens en Niels Destadsbader
woensdag 19 oktober 2022

Deze 6 bv's gaan samen met Dieter Coppens en Niels Destadsbader naakt

Uit de kleren voor Kom op tegen kanker.

Vanaf donderdag 20 oktober gaan acht bekende mannen helemaal uit de kleren op Eén in het nieuwe Kom op tegen Kanker, alles in de strijd. Je leest het goed: de acht, waaronder Niels Destadsbader en Dieter Coppens, gaan als apotheose van een dansopleiding tijdens een stripact in het Kursaal Oostende op 26 oktober, helemaal naakt. Maar ze doen dat niet zomaar. Rik Verheye, Bart Peeters, Guga Baul, Joris Brys, Warre Borgmans en Malik Mohammed hebben samen met Dieter Coppens en Niels Destadsbader een missie. Ze tonen niet alleen hun lichaam, maar vooral hun engagement en gooien daarvoor alles in de strijd.

De driedelige reeks wil met de entertainende en spraakmakende uitdaging van deze acht durvers vooral het taboe doorbreken rond mannenkankers, meer specifiek rond prostaat- en teelbalkanker. De acht doorbreken met hun optreden en getuigenis maar wat graag het stilzwijgen over dit soort – en andere - kankers. Want als zij uit de kleren durven gaan voor heel Vlaanderen, dan moet elke Vlaamse man toch eens over het thema durven praten met zijn huisarts?

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd volgt de acht mannen van hun aandoenlijke eerste danspassen, tijdens hilarische repetities en bizarre dansuitdagingen tot hun hopelijk triomfantelijke stripact. Tussendoor delen sommigen onder hen met de rest van de groep hoe zij zelf in hun omgeving met de ziekte geconfronteerd werden. De acht mannen voeren hun stripact op in het Kursaal Oostende op 26 oktober, tickets hiervoor zijn vanaf morgenochtend te koop. De opbrengst van deze slotopnames gaat integraal naar Kom op tegen Kanker.

Kom op tegen Kanker, alles in de strijd: vanaf 20 oktober elke donderdag om 20.40 uur op Eén en via VRT MAX.