.
Dertigers, seizoen 3
vrijdag 16 april 2021

Dertigers breekt alle records!

Dertigers bereikt opvallend veel jongeren .

Na de geweldige start van Dertigers op maandag 5 april laat het programma intussen nog meer spectaculaire cijfers optekenen. Vlaanderen krijgt duidelijk maar niet genoeg van de vrienden Saartje, Pieter, Tinne, Bart, Nora, Alex en Elias. Zowel lineair als op VRT NU wordt het programma zeer gesmaakt:

Het volledige derde seizoen van Dertigers is ondertussen 11 dagen beschikbaar op VRT NU - en al meteen goed voor 2.314.928 starts. Hiermee is Dertigers op dit moment met meer dan één straat voorsprong het populairste programma op VRT NU. Het derde seizoen is nog beter gestart dan vorig seizoen trouwens: vorig jaar waren er na 11 dagen 1.392.878 starts. Met deze opvallende cijfers behoort het programma tot de 5 best bekeken programma’s op VRT NU sinds de start van het platform.

Het algemene profiel van VRT NU is jong. En dat geldt ook voor het Dertigers-publiek: 51% van zijn kijkers op VRT NU is jonger dan 35 jaar.

Het enthousiasme bij de fans is groot: na 24 uur hadden al enkele honderden fans het volledige seizoen (24 afleveringen) uitgekeken. Na 11 dagen staat de laatste aflevering al op 70.000 starts. De hype van het derde seizoen overtuigt ook nieuwe kijkers om in te stappen in Dertigers: ook seizoen 1 en 2 staan op VRT NU, en zijn sinds begin maart al 450.000 keer aangeklikt.

Ook op televisie scoort de reeks. Het online succes van Dertigers betekent dus niet dat er minder Vlamingen lineair kijken. Die cijfers blijven hoog, in lijn met voorgaande seizoenen. Gemiddeld 678.857 (Live+7, 4+; uiteraard geldt Live+7 nog niet voor de laatste afleveringen) kijkers stemde de voorbije weken af op het derde seizoen op Eén. En de dertigers zijn populairder dan ooit op sociale media. Alle online posts over de reeks worden gretig becommentarieerd en ook de playlist van de reeks, te vinden op Spotify, is ontzettend populair. Fans kijken ook al duidelijk uit naar het vierde seizoen, waarvoor de opnames dit voorjaar starten. Nog een leuke uitsmijter: actrice Evelien Van Hamme (Tinne) krijgt opvallend veel complimenten over haar “alleszeggende mimiek”.