.
News Image

Depeche Mode komt naar Sportpaleis

Legendarische band komt volgend jaar naar Sportpaleis.


Depeche Mode is ontegensprekelijk één van de meest invloedrijke bands in de moderne muziekscene. Met een speciaal evenement in Milaan kondigden ze vandaag aan dat ze in mei het startschot geven van een nieuwe wereldtournee, ter ondersteuning van hun nieuwe studioalbum ‘Spirit’, dat begin 2017 uitkomt. Met de Global Spirit Tour krijgen fans de kans om Depeche Mode aan het werk te zien in wat opnieuw een baanbrekende en intense productie belooft te worden, die niemand onberoerd zal laten.



Het eerste luik van de Global Spirit Tour brengt Dave Gahan, Martin Gore en Andy Fletcher naar 32 steden in 21 Europese landen. Naast o.a. het Parijse Stade de France, San Siro in Milaan en het Olympiastadion in Berlijn, staat er ook een stop in het Sportpaleis op het programma. Afspraak met Depeche Mode op dinsdag 9 mei! En nog een datum om met stip te noteren: vrijdag 14 oktober om 10u start de voorverkoop voor het concert.



Met de Global Spirit Tour trekt de band al voor de 18de keer op tournee. De laatste, de Delta Machine Tour, dateert intussen alweer van 2013 en was één van de grootste en best verkopende tours van het jaar. Depeche Mode concerteerde toen voor meer dan 2,5 miljoen fans in Europa en Amerika. Ook de Global Spirtit Tour zal na de reeks Europese data doortrekken naar Noord- en Zuid-Amerika. De Britse band zet zijn charity partnership met de Zwitserse horlogeproducent Hublot verder, om geld in te zamelen voor liefdadigheidsorganisatie ‘Charity: Water’. Hun missie is om iedereen in de wereld te kunnen voorzien van veilig drinkwater.



‘Spirit’ is het veertiende studioalbum van Depeche Mode en opvolger van het alom geprezen ‘Delta Machine’, goed voor een top 5-notering in 26 landen en een nummer 1-positie in 12 landen. De plaat verschijnt begin 2017 in de rekken en werd geproduceerd door James Ford (Florence and the Machine en Arctic Monkeys).



Dave Gahan liet in Milaan weten We're exceptionally proud of Spirit's sound and energy, and we're excited to get back on tour to share it with our fans around the world.



Tickets voor hun concert van 9 mei 2017 zijn vanaf vrijdag 14 oktober 10 uur te koop via www.proximusgoformusic.be


Bio van Depeche Mode

Meer Over:

Depeche Mode