.
News Image

Dennis Weening bezoekt bizarre eters

Vitaya pakt uit met gloednieuw programma.
Vanaf maandag 8 juni 2015 ziet Vlaanderen So You Think You Can Dance-host Dennis Weening zeven weken lang aan het werk bij Vitaya. In de nieuwe Nederlandse realityreeks Bizarre Eters bezoekt hij twaalf Noorderburen met een selectieve eetstoornis. Alle twaalf hebben ze te kampen met een voedselverslaving of net een eetfobie. Bizarre eters, met bizarre verhalen.

Dennis Weening gaat samen met hen de confrontatie aan. In emotionele en soms humoristische gesprekken zoekt hij uit hoe ze eten en waarom ze zo eten. Samen met voedingspsycholoog Lieveke Goossens zet Dennis alles op alles om de deelnemers te helpen om hun eetstoornis te overwinnen.
“Zeventig pakjes noodles per week of vijf keer per dag genieten van spaghetti met kaas: enkele van onze deelnemers zijn zwaar verslaafd aan een bepaalde voedselsoort. Daar tegenover staan de mensen die juist een eetfobie hebben. Zij gaan al zweten en trillen wanneer ze groenten zien, eten slechts een bakje chocoladevla per dag of vertrouwen alleen hun zelfgemaakte soep. Voor alle deelnemers geldt dat ze lijden aan een selectieve eetstoornis die hun leven erg moeilijk maakt”, aldus Dennis Weening.

In de eerste aflevering van Bizarre Eters op maandag 8 juni 2015 komt de 22-jarige Sander aan bod. Hij eet al sinds zijn kinderjaren alleen wit brood met hagelslag. Omdat hij zo verzwakt is, moet hij zijn grote droom om in het leger te gaan opzeggen. Hij wil in de toekomst een reis naar Azië maken, maar daarvoor wil hij eerst met zijn eetprobleem afrekenen.

Renaishka is dan weer verslaafd aan droge spaghetti met kaas. Ze eet niets anders en dat vijf keer per dag. Haar vriend maakt zich grote zorgen, vooral nu ook hun zoontje van bijna twee haar eetpatroon begint over te nemen. Bovendien is Ranaishka zwanger van een tweede kindje. Hoog tijd dus om van haar ongezonde eetgewoonte af te komen.

Bizarre Eters, vanaf maandag 8 juni om 21.25 op Vitaya.