.
Dennis Burkas - Dennis Black Magic
donderdag 20 oktober 2022

Dennis Black Magic ontgoocheld: “Ze dreigde met een proces”

En daar verschiet hij niet van

De Zillion zal voor veel Vlamingen altijd één van de meest beruchte discotheken blijven die Vlaanderen ooit heeft gekend. Het ideale onderwerp dus voor een Vlaamse film, die vanaf 28 oktober in de cinema zal te zien zijn.

In de film zullen enkele belangrijke spilfiguren te zien zijn die in de geschiedenis van de Zillion een belangrijk aandeel hadden. Zo zien we onder andere Frank Verstraeten, gespeeld door Jonas Vermeulen, maar ook Dennis Black Magic, gespeeld door Matteo Simoni.

Wie ook te zien is in de film, maar een andere naam krijgt, is Brigitta Callens. Zij wordt gespeeld door Charlotte Timmers, maar noemt Vanessa in de film. Callens werd op de hoogte gebracht van de film en de plannen, maar verleende haar medewerking niet.

“Robin Pront, de regisseur had een duidelijk idee bij aanvang van de opnames. “Hij zag een driehoeksverhaal zoals in de Amerikaanse kaskraker ‘Casino’. Hij wou dat ook tussen mezelf, Frank en Brigitta, maar moest rekening houden met Brigitta’s portretrechten. Frank en ik hebben die afgestaan, maar Brigitta heeft niks getekend. Zij dreigde ermee om iedereen een proces aan te doen als haar naam zou worden gebruikt”, vertelt Dennis Black Magic in Dag Allemaal