.
Dennie Damaro
dinsdag 10 december 2013

Dennie Damaro scoort vijfde Vlaamse Top 10 hit op rij

Deze week staat de nieuwste single "'s Nacht Na 2'En" van het duo Dennie Damaro en Paul Severs al voor de vijfde week in de Vlaamse Ultratop 10.

Dit is voor de 42-jarige zanger uit Wuustwezel meteen ook de vijfde nationale top 10 hit op rij. Dennie begon zijn carrière 25 jaar geleden en kon al snel van zijn hobby zijn beroep maken. In de jaren '90 was hij een paar keer te gast in "10 om te zien" en ook in Nederland stond hij regelmatig in de hitlijst. Echter zijn allergrootste hit kwam er pas vorig jaar toen hij met "Het Schlagerlied" maar liefst 15 weken genoteerd stond in de Vlaamse Ultratop 10 (2 weken op nr 2)!
Zijn zelf geschreven single "Donkere ogen" deed het eind vorig jaar ook meer dan behoorlijk met zes weken Vlaamse top 10 en is overal een veel gevraagd dansnummer.

Begin dit jaar, toen Dennie een duet opnam met Paul Severs, kwam z'n carrière pas echt goed opgang. "Een duet met een bekende artiest brengt natuurlijk best wat voordelen met zich mee." zegt Dennie. De eerste single "Marieke" van het intussen onafscheidelijke duo Damaro/Severs stond tien weken in de Vlaamse Ultratop 10 met een schitterende 2e plaats als hoogste notering. Met de single "Mooie Meisjes" haalden ze deze zomer opnieuw de hitparade en nu is het dus weer raak met een moderne versie van "s Nachts Na 2'En" de bekende "Havenzangers" hit uit de jaren '80.
Al heeft Dennie ook best wat mindere jaren gekend, toch heeft hij in z'n 25-jarige carrière zijn sporen zeker en vast meer dan verdiend. Zijn in de loop der jaren opgebouwde discografie bevat 28 cd-singles en 10 full-cd's. Dennie mag zich dan ook gerust tot een vaste waarde in de Vlaamse showbizz rekenen. "Ik heb er inderdaad keihard voor moeten knokken maar heb het spel steeds eerlijk gespeeld en daar ben ik trouwens bijzonder fier op." zegt Dennie. "Ik ben nooit op oneerlijke voorstellen ingegaan en heb steeds mijn eigen weg gezocht in deze harde showbizz. Daarom doet het mij nu extra veel plezier als mensen mij herkennen en ik zie hoe ze tijdens mijn optredens uit de bol gaan." Vooral dankzij mijn talrijke trouwe fans en organisatoren ,die steeds in mijn talent zijn blijven geloven, sta ik waar ik nu sta. Dat is toch fantastisch!