.
News Image

Deelnemers 'Homo universalis' teleurgesteld in VRT

Winnaar kreeg maar deel van zijn prijs.


De VRT start in Iedereen Beroemd met de zoektocht naar een nieuwe 'Homo universalis', maar de deelnemers aan de vorige editie hebben nog niet allemaal van hun prijs kunnen genieten. En zeker al niet winnaar Selattin Defevere. Die won in totaal voor 18.000 euro aan reizen maar kon slechts van een deel daarvan genieten. De reden? Het failliet van sponsor Thomas Cook.



Winnaar Selattin Defevere gaf 6.000 euro door aan de nummer twee en drie van de wedstrijd en genoot zelf van een reis ter waarde van 6.000 euro. Maar die andere 6.000 euro zat Selattin in rook opgaan toen Thomas Cook failliet ging. De VRT heeft er een tijdje over gedaan om één en ander te compenseren, maar die compensatie is een peulschil. Naast de winnaar van 'Homo universalis' zijn er nog meer mensen die dankzij een wedstrijd van de openbare omroep een reis wonnen die door Thomas Cook geschonken werd. Ook zij kregen van de VRT het aanbod om een keuze te maken uit één van de vijf pakketten die werden voorgesteld.

En dit zijn die pakketten die zelfs geen 100 euro waard zijn:

1. Het MIA – PAKKET: dit bestaat uit 2 tickets voor de MIA’s op 6 februari 2020 en een muzikaal cadeaupakket.

2. Het VRT – PAKKET: dit bestaat uit een rondleiding doorheen het mediabedrijf met beklimming van de VRT – toren en een VRT – cadeaupakket.

3. Het F.C. DE KAMPIOENEN – PAKKET: dit bestaat uit twee tickets voor de première van de 4e film ‘Viva Boma’ van F.C. De Kampioenen op 21 december in aanwezigheid van de cast en een F.C. De Kampioenen cadeaupakket.

4. Het CULTUUR – PAKKET: dit bestaat uit twee tickets voor de tentoonstelling ‘Circle for life’ en een gesigneerd boek van Lieve Blanquaert.

5. Het KETNET – PAKKET: dit bestaat uit een familieticket (voor 4 personen) voor Ketnet Kerst in Plopsaland de Panne tijdens de kerstvakantie.



Winnaar Selattin Defevere vertelde aan Het Laatste Nieuws dat hij voor de ronleiding koos, maar hij had liever een compensatie met de waarde van het verloren geld ontvangen. Ik besef maar al te goed dat er mensen zijn die veel harder getroffen zijn door het failliet van Thomas Cook, maar ik had wel verwacht dat VRT meer moeite zou doen.”



De vraag is nu of ze bij de VRT geleerd hebben van wat er met Thomas Cook gebeurd is.