.
News Image

De Zonen van Van As breiden uit

Een nieuw seizoen vanaf woensdag.
De nv Van As begint op woensdag 7 februari aan een nieuw werkjaar. Dan gaat seizoen 4 van de succesvolle comedy van start. En in tegenstelling tot het financieel geklungel in de reeks, kan de serie zelf een mooi bedrijfsresultaat voorleggen. De Vlaamse comedy rond kleine zelfstandigen en grote ego’s scoorde in zijn vorig seizoen gemiddeld 658.000 kijkers en 31,7% marktaandeel (VVA 18-54, live+7).

In aflevering 1 meldt Dimitri (gespeeld door Sid Van Oerle, bekend als Kobe uit Thuis) zich als arbeider aan bij Van As. Dimitri is de zoon van Victor Brepols (Dirk van Dyck) en net afgestudeerd. Zijn vader hoopt dat een job bij de afbraakfirma van Dimitri een echte man zal maken, maar zijn rechtlijnige principes botsen al snel op het gefoefel en de bedrijfscultuur bij Van As.

Later in aflevering drie van dit seizoen komt ook Zjang in dienst, gespeeld door Sam Louwyck. Louwyck is een van de zeldzame Vlaamse acteurs die meer in het buitenland werken. Zo stond hij twee jaar geleden nog tegenover de Italiaanse superster Monica Belluci, een avontuur dat hem samen met haar op de rode loper van het Filmfestival van Cannes deed belanden. Andere opvallende rollen speelde hij in Cargo, Eigen Kweek en Rundskop. Andere nieuwkomer in de cast is Sid Van Oerle (Kobe uit Thuis). Halverwege seizoen 4 keert ook kleinzoon Kevin Van As (Jonas van Geel) terug uit Australië, maar hij is niet echt veranderd en start al snel zijn eigen louche zaakjes.

De rol van Maaike Cafmeyer wordt dan weer uitgebreid. Zij dook midden vorig seizoen voor het eerst op als Belinda, de ex van Zjempie (Peter Van den Eede), en Belinda is er om te blijven. Want in seizoen 4 laten de vrouwen van het familiebedrijf zich niet in een hoekje duwen. Linde (Rilke Eyckermans) weet Dick (Ben Segers) helemaal rond haar vinger te draaien, Belinda wil een man en Rita (Els Béatse) staat op haar strepen na alweer een flater van Eddy Van As (Jan Van Looveren). Zelfs Frakke (Carry Goossens) gaat op zoek naar een lief.

Seizoen vier start waar drie eindigde: Eddy en Herman slagen er niet in het zakelijk even goed te doen als hun vader Frans (Jaak Van Assche). Meer nog, ze zijn in de val getrapt die Daan (Sven De Ridder) voor hen had opgezet: ze hebben een verkeerd gebouw afgebroken. De firma Van As moet nu een astronomische schadeclaim aan de stad betalen, mogelijk hun ondergang. Maar de Van Askes hebben nog één geheim wapen: een geheugenstick waarop onder meer informatie staat over de zwarte boekhouding van Daan. Daan wil de stick terug in ruil voor veel geld. Eddy wil de stick eerst onderzoeken en ontdekt dat er ook compromitterende informatie opstaat van grote aannemers en politici… Eddy kopieert de informatie en is vastbesloten van die te gebruiken. De zaak loopt uit de hand en het komt tot een finale confrontatie tussen pater familias Frans en zijn oudste zoon.

Aflevering 1:
Frakke moet van Frans een nieuwe werkkracht onder zijn vleugels nemen: Dimitri (Sid Van Oerle). Frakke neemt Dimitri tegen zijn zin mee naar een afbraakpand. In een afgesloten gedeelte stoten ze op tientallen splinternieuwe elektronische toestellen, wellicht de buit van een dievenbende.

De Zonen van Van As, vanaf woensdag om 20.35 op VTM.