.
X!nk
dinsdag 23 januari 2024

De vriendschapsband gaat dan toch stuk

"Voel me gedwongen om dit te doen"

'De vriendschapsband' was één van de grootste hits van Xink. De mannen scoorden de ene hit na de andere en maakten vorig jaar een meer dan gesmaakte come-back. Nu de groep naar de toekomst kijkt, blijkt dat het viertal niet langer op één lijn zit.

Philip Valkiers liet dinsdag via Instagram weten dat hij uit de groep stapt.

"Normaal gezien communiceer ik niet vaak via sociale media. Nu voel ik mij toch gedwongen om dit te doen. Ten eerste omdat er vanuit Xink zelf helaas geen communicatie komt", schrijft Philip. "Ten tweede en nog het meest belangrijk omdat velen onder jullie mijzelf en de muziekgroep Xink zo hard gesteund hebben vorig jaar, grote dank daarvoor!!"

Wat is er aan de hand? "Eind november kwamen we met Xink tot de vaststelling dat de verschillen tussen mij en enkele groepsleden niet meer te overbruggen waren. Daarop zijn we elk onze weg gegaan (lees: ik speel niet meer bij Xink)", gaat Philip verder.

Of Philip muziek blijft maken? Wellicht wel. "Ik blijf rocken voor het leven", besluit de gewezen bassist van de groep. Zijn broer Thomas zou nog wél bij Xink blijven.

Bio van X!nk

Meer Over:

X!nk