.
Christophe Haddad in Thuis
donderdag 23 december 2021

De verkeersovertredingen stapelen zich op in 'Thuis'

Maar ze krijgen ook waarschuwingen

Een soap dient om elke avond eventjes alles te kunnen vergeten en eventjes van de wereld te kunnen verdwijnen. Toch zorgt 'Thuis' voor heel wat frustraties bij de televisiekijkende fans. Het lijkt wel alsof de reeks het niet te nauw lijkt te nemen met de verkeersregels.

Rijden zonder rijbewijs, geen verzekering, te snel rijden… het passeert allemaal de revue. En daar kunnen de fans niet meteen mee lachen. Of willen de makers van 'Thuis' de mensen gewoon waarschuwen voor de gevolgen die het met zich mee kan dragen? Maar naast de vele overtredingen lijkt het wel alsof de makers ons ook een wijze les willen meegeven. Zo was er een scène waarin Bob werd opgetrommeld om zijn dronken vrienden te gaan ophalen en naar huis te brengen.”

“Ik las dat sommige kijkers denken dat hier een strategie achter zit”, begint 'Thuis'-producer Hans Roggen in Tv Familie. “Dat is zeker niet zo. We vertellen verhalen en ook onze personages doen dingen die je beter niet zou doen. We vonden het ook gewoon een leuk grapje om Bob in te schakelen als bob voor zijn vrienden.”