.
De Planckies
woensdag 20 oktober 2021

De Planckies met juniorversie van De Planckaerts op tv

De jonge bende mag zich ook bewijzen.

Op Ketnet treden de Planckaert-kleinkinderen vanaf woensdag 27 oktober in de schijnwerpers: in De Planckies nemen Iluna, Devon, Mageno, Noa, Yukka en Elara de kijkers mee in hun unieke leefwereld in hun Frans kasteel. Ze beleven tal van avonturen op het domein en duiken samen de natuur in. Weg van de bewoonde wereld laten ze hun fantasie de loop, maar staan ze ook met twee voeten op de grond en helpen hun (groot)ouders met de verbouwingen. Iedere aflevering beleeft de inspirerende bende een nieuw avontuur. Deze Ketnet-reeks vertelt het verhaal van Vlaanderens favoriete familie, door de ogen van de kinderen en werpt een unieke, frisse blik op de nieuwe wending in hun leven. Een clubhuis bouwen, een poolparty organiseren, een muziekoptreden geven en het spotten van wilde dieren op hun domein: De Planckies verleggen elke keer opnieuw hun grenzen en verbluffen jong en oud met hun enthousiasme en inventiviteit.  

Wie zijn de Planckaert kleinkinderen?
Elara is de jongste telg van de Planckies en de jongste dochter van Stephanie en Christopher. Ze is 6 jaar en heeft één zus, Iluna en één broer, Mageno. Ook al is ze de jongste en de kleinste van de bende, ze is niet op haar mondje gevallen en gaat geen enkel avontuur uit de weg. Deze pittige jongedame houdt van roze, zingen en dansen en waant zich een echte prinses in Frankrijk.

Mageno is een coole, stoere tiener van bijna 14 jaar. Zijn achternaam is Timmerman en die heeft hij duidelijk niet gestolen. Met hout en enkele schroeven bouwt hij de mooiste meubels: van tafels en stoelen tot zetels en bureaus. Ook op de fiets laat hij een knap staaltje talent zien. Hij heeft een grote wielerdroom en hoopt in de voetsporen van zijn opa Eddy Planckaert te kunnen treden.

Iluna is 16 en de bolleboos van de familie. Ze studeert Latijn-Grieks. De Planckies kunnen altijd op haar rekenen en niets is haar te veel, behalve vroeg opstaan. Ze is erg muzikaal: ze zingt en schrijft haar eigen liedjes en is een grote pianovirtuoos.

Yukka is de spring-in-‘t-veld van de groep en de jongste zoon van Francesco en Magali. Deze 11-jarige speelvogel plaagt graag zijn broer Devon en zijn zus Noa. Ook laat hij graag zijn fantasie de vrije loop en houdt hij van drummen, vissen en de natuur.

Noa is een 13-jarige rustige meid, maar onderschat haar niet. Ze heeft heel wat in haar mars. Geef haar een penseel en wat verf en ze tovert elk blanco doek om tot een ware Picasso. Ook op de koersfiets kan ze haar mannetje staan en op muzikaal vlak leeft ze zich uit als gitarist en zangeres.

Devon is 15 jaar en de handige harry van de Planckies. Elektriciteit, auto’s, moto’s, schrijnwerkerij, … niets is hem te moeilijk. Hij is van alle markten thuis en weet van aanpakken. Net als zijn neef Mageno heeft hij de koersmicrobe te pakken en wil hij een wielercarrière opbouwen.

De Planckies: vanaf 27 oktober elke woensdag om 18.00 uur op Ketnet, VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.

Bio van De Planckaerts

Meer Over:

De Planckaerts