.
News Image

De onderbroek van La Esterella op VIER

Stukken van Mensen, dinsdag 9 februari om 21.35.
De eerste verkoper in Stukken van Mensen vanavond is een man met ballen. Letterlijk dan. Christiaan presenteert de dealers een collectie kerstballen, met de mond geblazen en handgeschilderd van het merk Ajeco. Afkomstig van een Tsjechische glasblazer die in de jaren veertig naar België emigreerde. De kerstballen zijn echte collector items en voor een stuk betaal je vandaag gemakkelijk vijftig euro. Christiaan schat zijn collectie van meer dan 10.000 kerstballen op 15.000 euro. Hij is vastbesloten te verkopen, maar krijgt hij ook het juiste bod?

En dan is er Fientje. Zij wist de hand te leggen op de collectie van La Esterella. Geboren in 1919 was Ester Lambrechts de eerste Vlaamse zangeres die internationaal succes oogstte. La Esterella stierf bijna vijf jaar geleden en had geen nabije familieleden meer. Fientje mocht dan ook haar kamertje leegmaken in het rusthuis waar ze verbleef voor haar dood. Ze vond er foto’s, handtassen, jassen, mutsen,…

Verder ook in deze Stukken van Mensen, een oude zeepkist en een fles Whiskey Bowmore van 1957, een legendarische single malt. Er werden slecht 861 flessen van gebotteld.

Vier topdealers. Een verkoper met een missie: een exclusief pronkstuk voor een zo hoog mogelijke prijs aan de man brengen. Dat wordt zweten, bluffen en gokken aan de onderhandelingstafel. Kiest de verkoper waar voor zijn geld en verkoopt hij al aan de eerste dealer? Neemt hij het risico en gaat hij voor een monsterbod of gaat hij zonder geld naar huis?

Stukken van Mensen, dinsdag om 21u35 op VIER