.
Mathias Coppens
vrijdag 16 april 2021

De Omgekeerde Wereld verschuift naar de zomer

Kijkcijfers vielen tegen.

De Omgekeerde Wereld, de quiz met Mathias Coppens van maandag tot woensdag bij VTM, verschuift naar de zomer, dat laat VTM weten. De reden? De tegenvallende kijkcijfers. VTM hoopt door het programma tijdens de zomermaanden te programmeren, meer kijkers voor het scherm te krijgen.

Vanaf 19 april zendt VTM op maandag om 21.40 een heruitzending uit van Rijker Dan Je Denkt? en op dinsdag van Ik Vertrek Uit Vlaanderen. Op woensdag zijn nieuwe afleveringen te zien van Alloo, waarin Luk Alloo sterke mensen met een beklijvend levensverhaal portretteert. Vanaf 26 april zal VTM van maandag tot donderdag omstreeks 23.00 en herhaling uitzenden van het VTM 2-programma Blijven Slapen.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “Dit voorjaar pakten we bij VTM uit met maar liefst 13 nieuwe programma’s. Creativiteit en vernieuwing zijn dan ook twee erg belangrijke pijlers in ons programmaschema, naast de vertrouwde succesprogramma’s. Die vernieuwing slaat heel vaak aan, denk maar aan populaire programma’s zoals Lisa, Camping Coppens - Op Weg naar Zweden en Huis Gemaakt. We blijven het uitzendschema voortdurend optimaliseren en willen De Omgekeerde Wereld meer zuurstof geven op een ander uitzendmoment deze zomer. Het is een amusante quiz waar we sterk in geloven.”

Wanneer De Omgekeerde Wereld deze zomer precies te zien zal zijn bij VTM, wordt later bekendgemaakt.