.
News Image

De Nacht van Gasthuisstraat Turnhout strikt André Hazes

Evenement verhuist naar het Turnhoutse Warandeplein.


De voorbije jaren kon je op de laatste vrijdag van juni terecht op de Turnhoutse Grote Markt voor ‘De Nacht van de Gasthuisstraat’, kortweg ‘De Nacht’. VZW De Nacht en Willy Van Geirt zorgden er de voorbije jaren voor dat duizenden muziekliefhebbers de weg vonden naar de provinciestad om er te genieten van de optredens van o.a. Christoff, Willy Sommers, Kempen Allstars Barbara en Marc Dex, Margriet Hermans, Jan Smit e.v.a. De 5de editie van ‘De Nacht van winkelcentrum Gasthuisstraat’ krijgt op vrijdag 26 juni 2020 een grondige facelift. Zo pakken de organisatoren uit met exclusieve vip-formules en het unieke optreden van ‘Leef’-zanger André Hazes, dat voorafgegaan wordt door de Party Criminals en DJ Kurt Frederickx. “Met André hebben we een grote vis gevangen, want niet alleen in onze regio, maar ook ver daarbuiten is hij razend populair. In de groene festivalomgeving is dit een optreden dat je niet wil missen. Meer dan ooit wordt ‘De Nacht’ een totaalbeleving, want tussen de bomen en midden het unieke décor van het Warandepark gaan we onze bezoekers verwennen. Iedereen wordt in de watten gelegd en zal optimaal kunnen genieten van ons festival. ‘De Nacht’ wordt volgend jaar een budgetvriendelijk, betalend festival waar je best vooraf je tickets voor reserveert. Vandaag start de ticketverkoop, via www.eventbride.be en op www.de-nacht.be kan je alle info en speciale vip-formules terugvinden’, zegt Willy Van Geirt enthousiast.



Officieel was het dit jaar nog maar de 4de editie, maar eigenlijk bouwt het team van VZW De Nacht en medeorganisator Willy Van Geirt al jaren keihard aan ‘De Nacht van winkelcentrum Gasthuisstraat’. “Na het verdwijnen van de Turnhoutse Vrijdagen voelden we dat onze mooie stad nood had aan een nieuw, grootschalig muziekevenement. Met de steun van o.a. het stadsbestuur, de Turnhoutse handelaars en enkele grote sponsoren, zijn we erin geslaagd om het verhaal op de rit te zetten en is ‘De Nacht’ een begrip geworden. Buiten de kleine bijdrage die we vroegen voor het ecologische verhaal én de wetenschap dat die werd omgezet in drankbonnen, was het festival dit jaar zo goed als gratis en eind juni mochten we opnieuw duizenden muziekliefhebbers verwelkomen. Gesteund door ons trouwe publiek, zijn we gaan kijken naar het langetermijnverhaal en hoe we kunnen groeien. In overleg met alle betrokkenen hebben we besloten om een paar straten te verhuizen, richting het Warandeplein. Vrijdag 26 juni gaan we daar iets fenomenaal bouwen. Een totale concertbeleving, want we voorzien er een knap podium in een bosrijke omgeving, omringd met het beste licht en geluid. Het vip-dek wordt een pareltje en daar zijn er twee formules, waaronder een sublieme, gelimiteerde van 100 plaatsen die je een uitzicht biedt boven het publiek, dicht bij het podium, super sjiek, all-inclusive en met alle toeters en bellen”, zegt medeorganisator Willy Van Geirt.



Bij ‘De Nacht van winkelcentrum Gasthuisstraat’ zijn ze ontzettend trots dat ze voor volgend jaar André Hazes konden strikken. Net als z’n vader is André aardig op weg om een levende legende te worden, zeker sinds zijn monsterhit ‘Leef’ die de voorbije maanden niet meer was weg te denken uit de actualiteit. André Hazes is op dit moment één van de populairste artiesten van de Lage Landen en het ziet ernaar uit dat het nog een tijdje zo zal blijven. Naast zijn drukbesproken privéleven, trekt de sympathieke zanger vooral de aandacht met zijn muziek en z’n hartverwarmende persoonlijkheid. In zijn repertoire zitten uiteraard liedjes van zijn vader, zoals ‘Zij gelooft in mij’ en ‘Een beetje verliefd’, maar het publiek komt ook voor ‘Ik haal alles uit het leven’, ‘Wie kan mij vertellen’, ‘Hé ouwe’, ‘Leef’ e.v.a. “Het was geen sinecure, maar we zijn blij dat we André Hazes op vrijdag 26 juni met zijn liveband op het Turnhoutse Warandeplein kunnen verwelkomen. Voor de omkadering zorgen de Party Criminals en onze dj Kurt Frederickx zorgt opnieuw voor de presentaties en een heerlijke afterparty. André Hazes speelt met zijn liveband een volwaardig concert dat je moet gezien hebben, want hij is écht de moeite”, zegt organisator Willy Van Geirt trots.


Bio van André Hazes

Meer Over:

André Hazes