.
De Mol
zondag 4 april 2021

De Mol heeft gescoord, wie is er naar huis?

Deze twee mensen waren niet de Mol!

De kandidaten zitten een week in Duitsland. Met 8500 euro in de pot is de moraal goed om nog meer geld binnen te halen. Het vertrek van Dami en Kevin valt nog wat moeilijk maar het spel gaat onverbiddelijk door.

“Er is niks mooier dan het mysterieuze”, zei Albert Einstein volgens het titelscherm van deze aflevering en zo kondigt een enveloppe een nieuwe reiziger aan. Krijgt onfortuinlijke Jens dan toch nog een kans of komt er een volledig nieuwe kandidaat de groep vervoegen?

De groep wordt voor opdracht 1 verdeeld in drie groepen. Het eerste trio, Samina, Noah en Lennart, wordt door hypnotiseur Patrick Pickart opgewacht in het theater. Niet voor ze eerst alle drie een opdracht moeten uitvoeren die menig jeugdbeweging op zomerkamp zou uitvoeren. Samina moet een halve citroen met schil volledig verorberen, Noah moet zijn ogen zo lang mogelijk open houden en Lennart moet zo lang mogelijk een plank uitvoeren met 1 been in de lucht. Het drietal zet in het eerste rondje sowieso al een sterke tijd neer maar geld kan pas verdiend worden als ze hun tijd weten te verbeteren na een sessie hypnose van Pickart. Bevreemde televisie is dat, maar wel amusant. Noah en Samina kunnen hun tijd scherper stellen en verdienen zo elk 250 euro. Lennart slaagt daar niet in.

In het Olympiapark in München zijn de overige kandidaten ook opgedeeld in groepen. Annelotte, Sven en Philip mogen op wandel met tien honden. Katrien en Jasmien moeten hun baasjes achterhalen door de beschrijvingen te achterhalen van het andere team. Het tweetal doet goed zijn best en weet maar liefst zeven baasjes te ontmaskeren en verdient zo al minstens 700 euro.

Onze dogsitters vergaat het minder goed. Van de 2000 euro die zij konden verdienen met twee opdrachten op hun wandeling, wordt maar een schamele 100 euro verdiend. Op goed geluk kunnen ze één naam bij de juiste hond plaatsen en de rekensom loopt helemaal mis omdat ze één teefje te weinig hebben geteld. Ligt het aan Philip die heel de opdracht wat onhandig naar voor komt en bij de rekensom zijn willetje hard doordrukt? Of toch aan Annelotte die de laatste hond verkeerdelijk als een mannetje ziet en daarna verwarring zaait door haar fout openlijk toe te geven. Sven stond erbij en keek er naar.

Uiteindelijk weet de groep met de gehele hondenopdracht 1100 euro te verdienen omdat Katrien en Jasmien de hond zonder baasje correct kunnen aanduiden. Verbazing alom als blijkt dat net dié hond de nieuwe reisgezel wordt van de groep. Eén ding is zeker: Isidoor is de Mol niet. Publiekslieveling daarentegen is hij wél.

De groep vertrekt mét hond naar het theater waar ze hebben voorspeld dat twee van de drie kandidaten niet zullen toegeven aan de hypnose om zo nog 1000 euro in de pot te krijgen. Tijdens de hypnose-act is het opnieuw Lennart die zijn 250 euro niet kan verzilveren door zijn gedicht onder hypnose niet af te maken. Was dat een bewust manoeuvre of werd hij toch beïnvloed door de (opnieuw!) onhandige Philip die heel luid 'HALLO' roept aan het begin van de hypnose-act. Samina en Noah spekken opnieuw allebei de pot voor 250 euro. Met de 1000 euro die erbij komt voor een juiste voorspelling heeft de volledige eerste opdracht maar liefst 3100 euro opgebracht. De pot is de kaap van de 10 000 euro voorbij. Maar of dat zo blijft?

Want in opdracht 2 lijkt het wel of er acht Mollen in het spel zijn. In een oude papierfabriek worden de kandidaten in duo's verdeeld. Elk duo kiest zijn inzet: pasvragen en 1000 euro uit de pot of 1000 euro voor de pot, die enkel kan verdiend worden als het steentje met de 1000 euro omvalt in een heuse dominobaan. Slechts drie van die vier duo's mogen ook effectief voor hun inzet spelen. Het is niet geheel duidelijk wie nu al dan niet voor pasvragen en wie voor geld wil spelen, maar de grimmige sfeer en discussies maakt vooral duidelijk dat het ieder voor zich is in deze fase van het spel. Al gebeurt er wel veel opvallends. Jasmien en Katrien die de vermoorde onschuld spelen en dan uiteindelijk toch voor pasvragen spelen en zo 1000 euro uit de pot halen. Of Samina en (weer!) onhandige Philip die er allebei meerdere keren in slagen om het dominoparcours dat moet gebouwd worden volledig om zeep te helpen. Eindresultaat van deze desastreuze opdracht: 1000 euro uit de pot en een pasvraag voor Katrien en Jasmien. De Mol had een goede dag.

Dan nog iets over Isidoor, de 'stoofbuis'. De viervoeter gaat niet zomaar mee op reis. De kandidaten moeten hem overal mee naartoe nemen en moeten hem leren om op een rode knop te drukken. Waarvoor en wanneer Isidoor dat kunstje moet kennen, is niet duidelijk. Annelotte en hij zijn alvast dikke vriendjes. Wordt zeker en vast vervolgd!

Noah zal het niet meer meemaken. De gelukzak, die op het laatste moment toch nog mee mocht op Molreis, ziet zijn reis eindigen na drie afleveringen. Eén ding is nu ook zeker. Jens was niet de oorspronkelijke Mol!