.
De Mol - Aflevering 7
zondag 2 mei 2021

De Mol aflevering 7 – Het wordt dan toch nog een sprookje

…met een verrassend einde…

17 dagen zijn onze vier overblijvers al op reis in Duitsland en na meer dan twee weken staat de pot op een schamele €7600. Daar zat Lennart vorige week voor iets tussen, dus hij vindt dat hij iets goed te maken heeft en wekt de andere kandidaten de ochtend na het drama zelf zeemzoeterig in zijn onderbroek.

Op naar het bos dan maar, waar Hans en Grietje, aka Lennart en Annelotte, op pad gaan naar een villa in een bos. Al huppelend, vrolijker wordt het niet, banen de twee zich met routekaart, naar de villa. Onderweg moeten ze steentjes leggen, want Philip en Sven moeten daarna de weg vinden op basis van hun steentjes. Op hun weg moeten ze twee opdrachten doen om meer steentjes te verzamelen: eten van het snoephuisje en tien voorwerpen bij het juiste sprookje plaatsen. De snoepjes worden verorberd alsof ze in geen maanden gegeten hebben en de voorwerpen worden, na veel discussie, aan het juiste sprookje gekoppeld. Piece of cake zo blijkt.

Philip en Sven halen ondertussen de beste kleuterleider in zich naar boven en wagen zich aan een voorleessessie ‘Sneeuwwitje’ en ‘Hans en Grietje’ in het Duits. Enkele van de passages van de sprookjes zijn weggelaten en moeten Sven en Philip zelf invullen. Net over die passages krijgen de kinderen een vraag. Als de kinderen die vraag juist kunnen beantwoorden zoals het in het sprookje zou moeten zijn, verdienen ze €1000 voor dat sprookje. Opvallend is dat het vooral Philip is die met input komt die dan achteraf fout blijkt te zijn. Sneeuwwitje is beter gekend door de mannen en daar vullen ze de ontbrekende stukken juister in, waardoor de kinderen op die vraag wel het antwoord weten. Toch €1000 in de pot. De twee mannen vertrekken daarna op hun tocht door het bos.

Veel opvallends gebeurt er niet op die boswandeling. Sven en Philip weten ruim op tijd de villa te bereiken en verdienen zo €2000. Annelotte en Lennart zijn nergens te bespeuren. Zij zijn eerder die avond al toegekomen maar moeten zich verstoppen en een uur lang ongemerkt dingen in de villa laten gebeuren zonder betrapt te worden. Het duo blijft lang onder de radar en weet bijna feilloos €3000 voor de pot te verdienen nadat Sven en Philip een uur lang dachten dat ze zich in een ‘Haunted House’ bevonden.

Op één dag tijd weet de groep €6000 te verdienen. De Mol heeft natuurlijk wat marge nu de pot zo laag staat. En het is goed voor de groepsmoraal.

De volgende dag wordt het kwartet verwacht op de Alexanderplatz in Berlijn. Elke kandidaat kan daar in het hotel €1500 voor de pot én een pasvraag verdienen. De kandidaat die speelt voor een vrijstelling krijgt één minuut om een opdracht uit te voeren in een hotelkamer. Een andere kandidaat hangt buiten, aan een katrol, om te kijken wat er daar gebeurt. Die kandidaat moet dan aan de andere twee kandidaten uitleggen wat er gebeurd is, zonder bepaalde trefwoorden te gebruiken. Het woord ‘euh’ is ook verboden. Gebruikt hij toch één van de vier verboden woorden, dan valt de kandidaat in een rotvaart 150 meter naar beneden en wordt de €1500 niet verdiend. Alle kandidaten winnen het minispelletje voor hun pasvraag, maar Sven weigert in de katrol te gaan hangen wegens grote hoogtevrees, Lennart zegt na 3 seconden al het woord ‘euh’ en ook Philip laat zich vangen door het woord ‘euh’. Enkel bij Annelotte lukt de omschrijving perfect, waardoor Philip zijn gewonnen pasvraag verspeeld en er slechts €1500 verdiend wordt. De pot staat net voor de laatste eliminatie op een respectabele €15 100.

Het venijn bevindt zich echter altijd in de staart. Nadat Philip een rood scherm krijgt, gaat het licht uit voor de overige kandidaten. Alle drie hebben ze hun test op Philip ingevuld. Twee van de drie zullen dus, voor het eerst in de geschiedenis van het programma, in de finale nog op zoek moeten gaan naar een nieuwe Mol. En de derde is gewoon een verdomd goede Mol…