.
Lisa del Bo
maandag 26 maart 2018

De lente brengt rozen voor Lisa del Bo

Prachtige nieuwe single van Lisa del Bo.


‘Een goed jaar voor de rozen' is de nieuwe siingle van Lisa del BO en een liedje om meteen verliefd op te worden. In haar carrière heeft Lisa altijd het talent gehad om liedjes van vroeger naar haar hand te zetten. Ook ‘Een goed jaar voor de rozen' is een pareltje uit de muziekgeschiedenis waar ze haar eigen touch aan gegeven heeft.

Liefhebbers van de eighties herinneren zich ongetwijfeld nog ‘Good year for the roses’ waarmee Elvis Costello in 1981 een hit scoorde in België en Nederland. Minder geweten is dat countrylegende George Jones het tien jaar vroeger ook al uitgebracht had. En nu is er dus Lisa’s versie, die absoluut niet moet onderdoen voor de versies van haar voorgangers. ‘Wil ik mij een liedje eigen maken, moet ik me volledig kunnen terugvinden in de tekst.’ zo zegt Lisa. En dat is met 'Een goed jaar voor de rozen' perfect gelukt. In elke relatie valt het vroeg of laat wel eens voor dat er spanningen zijn, maar ik geloof dat er heel wat kan opgelost worden door de dingen uit te praten. En van een beetje water in de wijn te doen, is nog niemand gestorven.’

Lisa zet met haar nieuwe single de lijn verder van kwalitatieve covers. ‘Mijn hart ligt voor een stuk bij die oude muziek’, aldus Lisa. ‘Ik vind dat een echte schatkamer en het is zalig om daar een nummer uit op te diepen, het te herwerken en het mijn stempel te geven. Ik merk ook tijdens mijn optredens dat nostalgie nu nog steeds lekker voelt. Dat is ook de reden waarom veel mensen zo graag naar ‘Van algemeen nut’ met Steven Van Herreweghe kijken, of naar ‘Groeten Uit’ op VTM.’

Deze nieuwe single is de voorbode van nog veel meer moois dat er zit aan te komen. Want Lisa is bezig met de voorbereiding van een nieuw album. De lat ligt hoog want haar vorige cd Jokers & Pokers leverde heel wat liedjes op die veel gedraaid werden op de radio. Gelukkig zit het in haar karakter om steeds beter te willen doen. Dat belooft dus voor de fans, het publiek en de radiomensen.

Lisa del Bo blijft intussen nog steeds met veel goesting optreden. ‘Ik blijf dat erg graag doen. Dikwijls komen organisatoren mij vertellen dat ik de mensen gelukkig maak overal waar ik zing. Dat is natuurlijk een groot compliment en dat geeft me de energie om van elk optreden een onvergetelijke belevenis te maken en de mensen te laten genieten van mijn liedjes.’ En met 'Een goed jaar voor de rozen' heeft ze er weer een prachtnummer bij.