.
News Image

De kinderwens van James Cooke

Definitief opgeborgen of plan voor de toekomst?

James wou zeven jaar geleden heel graag een kind. Maar gezien het leeftijdsverschil met zijn man Dorian, was toen niet echt het ideale moment om aan gezinsuitbreiding te doen.

“Ik zat nog half op school, en een kind krijgen als homokoppel? Ik kon op dat moment nog niet beslissen om er al voor te gaan”, vertelt Dorian aan Het Laatste Nieuws.

Vier jaar geleden was Dorian er klaar voor maar dan stond James zelf op de rem. “Ik ben bang dat ik nu niet de perfecte vader zal kunnen zijn die ik wil zijn”, zei James Cooke toen. Zijn carrière zat toen enorm in de lift en veel tijd voor een kindje zou er niet zijn.

En nu? Nu vinden we het allebei een moeilijke kwestie. We willen het wel, maar we houden tegelijk van ons leven zoals het nu is, waarin we alleen met elkaar rekening hoeven te houden. Het blijft een vraagstuk: als er geen kindje komt, zal dat dan altijd een soort gemis zijn, of niet”, zo onthult Dorian aan Het Laatste Nieuws.

Als homokoppel is het krijgen van een kind een proces van jaren. De vraag is of beiden nu nog de nodige energie zullen kunnen opbrengen om dit alsnog te realiseren.

Bio van James Cooke en Dorian Liveyns