.
Slongs Dievanongs
vrijdag 14 juli 2023

De kinderdroom van zangeres Slongs

Hij ging alsnog in vervulling

Met haar nieuwste nummer ‘Kiekevel’ verkent zangeres Slongs nieuwe muzikale paden. Ook gaat ze sinds een tijdje door het leven als independent artist, na een lange samenwerking met platenmaatschappijen Sony en FruityLabel. Maar naast een nieuwe aanpak van haar muziekcarrière zag ze ook een kinderdroom in vervulling gaan.

Zo vond ze haar tweede adem op de theaterplanken. “Actrice worden was mijn kinderdroom”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad. “Ik wilde eigenlijk naar Studio Herman Teirlinck, maar mijn papa was heel pragmatisch: ‘Eerst een diploma, dan kan je in het weekend nog theater gaan spelen’”, onthult ze de reden waarom dat plan uiteindelijk niet doorging.

Maar uiteindelijk ging die kinderdroom alsnog in vervulling. Er was haar rol als turnjuf Crabs in het populaire ‘#LikeMe’ en vorig jaar stond ze zelfs op de theaterplanken: “Ik stond plots in een productie naast kleppers als Clara Cleymans, Tine Reymer en Inge Paulussen”, klinkt het trots. “Ik ben heel blij dat ik het eindelijk mag doen, en wat belangrijker is: ik voel me daar thuis.”