.
News Image

De grootste bleiter in Het Grootste Licht

Wie huilt het best op commando in Het Grootste Licht?
Hij is welbespraakt, bezit de wijsheid van een man van 42 én heeft het atletische lichaam van een 12-jarige turner. Op woensdag 5 oktober 2016 dingt acteur Dimitri Leue mee naar de titel van Het Grootste Licht. Of hij er met al deze talenten in slaagt om Frieda Van Wijck, Sven De Ridder, Olga Leyers en Guga Baúl te kloppen, moet nog blijken.

De inzet van deze week zijn de belangrijkste documenten die de panelleden in hun bezit hebben. Heeft iemand het aangedurfd om zijn huwelijkscontract in te zetten? Een brief van de koning? De eigendomspapieren van zijn huis? Eén van deze documenten kwam alvast aan bod.

Voor de eerste opdracht heeft Ruth Beeckmans een golfterrein aangelegd in de voortuin van Gert Verhulst. De kandidaten moeten een aardappel zo snel mogelijk in een golfhole krijgen, zonder het plastic zeil rondom de golfhole te betreden. Wie de aardappel zonder nadenken weggooit, kan er natuurlijk niet meer bij. Toch lijkt dat volgens één van de kandidaten de slimste tactiek…

Na de eerste proef verdeelt Ruth Beeckmans het panel in twee teams voor een creatieve opdracht: ensceneer een realistische homevideo blooper. Het internet kent zo miljoenen filmpjes, maar hoe laat je iets met opzet misgaan zodat het er toch nog realistisch uitziet? Kunnen de panelleden goed faken of is iemand bereid om zichzelf echt pijn te doen voor de overwinning?

In de laatste huisopdracht vraagt Gert zijn kandidaten om een eierdopje te vullen met zo veel mogelijk tranen. Er zitten nogal wat acteurs in het panel, maar kunnen zij ook op commando huilen? En veel? Of komen er toch ajuinen aan te pas? Of erger? Eén ding is zeker: deze opdracht heeft enkele kandidaten pijn gedaan…

Het Grootste Licht, woensdag 5 oktober om 20.35 op VTM.