.
Thomas Vanderveken, Jan Van Looveren, Britt Van Marsenille
maandag 3 januari 2022

De Factcheckers doen opnieuw hun rijexamen

En ze onderzoeken nog veel meer in het nieuwe seizoen.

Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken gaan in het derde seizoen van Factcheckers onverminderd door met hun missie: checken wat er klopt van de vele berichten, beweringen en weetjes die we dagelijks over ons heen krijgen. En daarvoor gaan ze weer ver: ze gooien meer dan ooit hun eigen lichaam in de strijd als proefkonijn en voeren zelf de strafste testen uit. Het trio gaat ook nu weer undercover om feiten te checken en onderzoekt enkele van de meest gestelde vragen van de kijkers.

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onderzoekt Jan hoeveel Vlamingen op de 100 slagen voor hun rijexamen als ze dat opnieuw afleggen.

Britt gaat met Thomas op hotel. Niet om er te overnachten, wel om te checken wat er precies aan is van de klachten op sommige reviewsites: verversen de grote hotelketens het beddengoed echt niet voor elke klant?

En tijdens deze feestperiode zijn ze bijzonder populair: de all-you-can-eat-restaurants. Maar krijg je er ook waar voor je geld? Jan zoekt het uit.


Factcheckers: dinsdag 4 januari om 20.35 uur op Eén

Bio van Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren en Thomas Vanderveken