.
Kevin Janssens, Bart Cannaerts, Julie Van den Steen, Andy Peelman, Tine Embrechts in The Masked Singer
donderdag 2 februari 2023

De eerste 7 Masked Singers gaan helemaal loco in de eerste show

Eerste spetterende show 'The Masked Singer'.

De 14 figuren uit het nieuwe seizoen van The Masked Singer zijn bekend, time to get the party started. Op vrijdag 3 februari om 20u35 wordt de grootste en spannendste zoektocht van het jaar afgetrapt bij VTM. Speurders Kevin Janssens, Julie Van den Steen, Andy Peelman en nieuwkomer Bart Cannaerts spitsen de oren voor de optredens van de eerste 7 Masked Singers. Dat zijn Champignon, Leeuw, Groot Licht, Skiwi, Soaperstar, Mummie en Raaf. Maar wie zijn deze 7 écht? Eén van hen zal zijn of haar ware gelaat meteen moeten laten zien.

Champignon, Leeuw, Groot Licht, Skiwi, Mummie, Soaperstar en Raaf trappen de show vrijdag samen af met een vlammende performance op Uptown Funk van Mark Ronson ft Bruno Mars. Meteen ook de allereerste keer dat ze hun echte stemmen op Vlaanderen loslaten. Nadien nemen de figuren het tegen elkaar op in een muzikaal duel. Champignon moet opboksen tegen Mummie, Raaf spreidt z’n vleugels tegenover Skiwi en Leeuw, Groot Licht en Soaperstar vechten het duel uit met drie. De favorieten van het publiek in de studio gaan door naar de volgende show, wie de minste stemmen haalt wordt onverbiddelijk ontmaskerd.

Met deze songs laten de 7 Masked Singers hun stem voor het eerst horen:

Champignon zingt Iko Iko van Justin Wellington
Mummie zingt Bad Romance van Lady Gaga
Leeuw zingt I Was Made For Loving You van Kiss
Groot Licht zingt Dancing On My Own van Calum Scott
Soaperstar zingt Into You van Ariana Grande
Skiwi zingt Le Freak van Chic
Raaf zingt Skyfall van Adele

What’s new?

Een nieuw seizoen van The Masked Singer, dat zijn ook heel wat nieuwigheden. Jens Dendoncker maakt zijn debuut als host en Bart Cannaerts en Tine Embrechts blazen een frisse wind door het speurdersteam. “We komen dit seizoen ook echt te weten wie de beste speurder is”, verklapt Jens. Die wordt in de finale beloond met een hele straffe prijs. The Masked Singer telt dit jaar ook méér pakken, méér celebs en dus méér speurwerk. De 14 Masked Singers worden opgedeeld in 2 groepen van 7, die week om week optreden. Elke week moet een andere groep afscheid nemen van één Masked Singer, die ontmaskerd wordt. De 8 Masked Singers die na 6 shows nog in de running zijn komen samen in de grote samensmelting: The Big Bang. Vanaf dan gaat het in één rechte lijn richting finale.

Champignon, Leeuw, Groot Licht, Soaperstar, Skiwi, Mummie of Raaf: één van hen wordt meteen ontmaskerd op vrijdag 3 februari om 20u35 bij VTM