You are here

De dag van de diamantprinses

16/03/2019 14:00-

#MeToo in de jaren zeventig...

#MeToo in de jaren zeventig. De vijftienjarige Kurt wordt er van beschuldigd een twaalfjarig meisje op het kerkhof te hebben verkracht. De jongen slaat totaal in paniek als de politie naar hem op zoek gaat en verdwijnt op mysterieuze wijze samen met de nicht van zijn beste vriend Benny.
Meer dan veertig jaar later wordt het stoffelijk overschot van Kurt gevonden in het slib van een rivier onder een brug. De politie klasseert de zaak als zelfmoord. Benny, die ondertussen journalist geworden is, wil zijn jeugdvriend in zijn eer herstellen en gaat op zoek naar wat er echt gebeurd is.
De dag van de Diamantprinses is een originele mix van een coming of age verhaal en een spannende thriller die de lezer van begin tot einde in de ban houdt.

Luc De Keersmaecker publiceerde eerder de romans Oesters of merguez (onder het pseudoniem Omar B) en Wolfsvrouw. Samen met Patrick Reyntiens schreef hij de biografie Dansen in het luchtledige. Hij groeide op in Berlaar, waar De dag van de Diamantprinses zich afspeelt. Zijn vader was diamantbewerker, wat hem inspireerde tot het schrijven van dit boek.