.
Lut Hannes in Thuis
vrijdag 27 oktober 2023

De cast van Thuis neemt afscheid van icoon Lut Hannes

En er volgen er nog....

De boot vertrekt en het geliefde personage van Angèle vaart de Thuis-baai uit, dat kregen de kijkers van 'Thuis' vrijdagavond te zien in de laatste aflevering van deze week. Lut Hannes vertolkte haar sinds 1999, met enkele tussenposes. Lut koos er zelf voor om Angèle te laten vertrekken uit de reeks, laat de VRT weten.

Het plotse vertrek van Angèle komt als een verrassing voor de trouwe kijkers. Angèle was nog maar een weekje terug van haar grote reis naar Brazilië maar koos er onherroepelijk voor om de open zee op te gaan en met een cruise de wereld te verkennen. Ze beslist er zo voor om haar ‘beer’, Eddy, achter te laten. Hoe moet het nu verder met Eddy? En zullen we Angèle ooit nog terugzien?

De opvallende tijgerjurkjes, de gekke uitspraken en de uren aan karaoke. Het zijn maar enkele van de ontelbare karakteristieke eigenschappen van het personage Angèle Backx dat de trouwe Thuis-fans zullen missen. Lut Hannes was, zoals ze het zelf benoemde in de podcast De thuisploeg, een vas-et-viens personage in de reeks. Ze verliet de reeks al een drie taal keer voor andere projecten en om voor haar gezondheid te zorgen.

Angèle maakte haar opwachting op 13 april 1999 nadat ze haar eigen café achter zich gelaten had, met een financiële kater die achterbleef. Ze trekt in bij haar halfzus Simonne en schoonbroer Frank. Van die laatste moet Angèle niet veel weten. Omgekeerd trouwens ook niet. Het gaat zelfs zover dat Angèle het heft in eigen hand neemt en probeer de twee uit elkaar te drijven.

De flombayante Angèle begint een relatie met de wanhopige Cois Pelckmans. De liefde was helaas maar van korte duur want na heel wat geruzie, gaan ze uiteindelijk uit elkaar. Angèle kiest ervoor om terug naar Spanje te gaan. Na enkele jaren komt ze terug thuis en de opeenvolgende dates zijn niet bij te houden. Na een aantal onenightstands leert Angèle Eddy Van Noteghem kennen. Hoewel het tussen hen start als een flirt, lijken de twee uiteindelijk een echte relatie te hebben. Angèle wordt zo de plusmama van Britt. ‘Beer’ en ‘Vaselinke’ zijn voor elkaar gemaakt.

Ons ‘Angèlique’ was ook niet zien zonder haar ‘Rozemieke’. Angèle en Rosa leren elkaar pas echt goed kennen wanneer ze in hetzelfde appartementsgebouw wonen. Het wordt een onafscheidelijk duo. Ze gaan samen op mannenjacht in de fitness en drinken graag wijntjes op café.

Bio van Lut Hannes

Meer Over:

Lut Hannes Thuis