.
News Image

De bomma over haar einde bij Familie

Waarschijnlijk zal De Bomma gewoon sterven


Elke keer als we haar zien, zien we een gelukkige en stralende vrouw voor ons. Annie Geeraerts werd eerder deze maand 92 jaar jong. Annie heeft jaren geleden al de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar aan afscheid nemen denkt ze nog niet. Of toch een beetje want Annie beseft dat het op een dag over en uit is, ook in Familie.



Straks start zij aan haar 28ste seizoen als bomma Anna Dierckx in Familie en dan te weten dat zij oorspronkelijk maar een contract van drie maanden kreeg. “Op dat moment was zoiets ongezien in de televisiewereld. Achteraf hoorde ik dat mijn rol aanvankelijk eerder beperkt was. Maar omdat Anna zo goed onthaald werd bij het publiek, kon ik blijven. En nu zit ik er nog”, lacht Annie dit weekend in Het Laatste Nieuws. “Ik wil ook doorgaan zolang ik kan. Op een dag stopt het, daar ben ik me van bewust. Hoe dat zal gaan, dat weet ik niet. Waarschijnlijk zal Anna gewoon sterven. Ik heb wel afgesproken met de schrijvers dat ik mezelf niet opgebaard wil zien liggen. Voor de rest mogen ze mijn einde kiezen”, lacht Annie opnieuw. Sterven, het kan elke dag gebeuren maar Annie hoopt er nog lang te zijn. “Familie is een belangrijk deel van mijn leven. Dat ik steeds minder lijnen tekst heb en het feit dat de draaidagen eerder beperkt zijn, heeft vooral met de verhaallijnen te maken. Het heeft dus niet zozeer te maken met dat ik het niet meer aan zou kunnen en om minder werk gevraagd heb. Pas op, ik heb wel last van enkele kwaaltjes. Vooral mijn knieën spelen me parten - trappen kan ik niet meer doen. Nu, de rol van Anna en Albert (haar echtgenoot in de soap, red.) is ook stelselmatig kleiner geworden. Momenteel zit mijn personage in een rusthuis en daar gebeurt nu ook weer niet zoveel, hé.



Annie is ondertussen al 11 jaar weduwe, haar man Rene overleed na een lang ziektebed. Sindsdien woont Annie in haar eentje in haar huis. Ondanks het leed dat aan het overlijden van haar man verbonden was, bleef Annie werken. “Tijdens die periode heb ik wel eens gedacht dat het misschien beter was om te stoppen. Maar Familie heeft er wel voor gezorgd dat ik die periode door ben gekomen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er zonder de reeks onderdoor zou zijn gegaan. Familie is mijn redding geweest.”


Bio van Annie Geeraerts