.
Sasha & Davy, Sasha Rosen, Davy Gilles
maandag 14 oktober 2019

Davy Gilles vervult hartewens van 81-jarige Victorine

Davy Gilles veroverde 32 jaar geleden haar hart.


De week kon niet beter starten voor de 81-jarige Victorine uit. Zij beleefde maandagnamiddag een nieuw hoogtepunt in haar leven: Davy Gilles kwam speciaal voor haar optreden. S-plus vervult wel vaker de Hartenwens van bejaarde mensen, deze keer was Victorine aan de beurt. Zij blijkt een speciale band te hebben met Davy Gilles. En die band is 32 jaar geleden al begonnen, lang voordat er sprake was van De Romeo’s.



Victorine herinnert zich nog levendig het optreden van Davy Gilles in haar café ‘Sportwereld’ in Rillaar. Davy, toen 11 jaar oud, kwam er oefenen met zijn vader en ooms. Victorine zag onmiddellijk dat in deze jonge knaap een Vlaamse vedette schuilde. 32 Jaar later deed Davy zijn optreden nog eens over voor Victorine en haar echtgenoot Phille.



Een intiem optreden van Davy Gilles. Dat was de hartenwens van Victorine Govaerts (81) en haar echtgenoot Phille Van Horebeek (83). Deze 2 kranige tachtigers wonen in Tielt in een knusse flat. Café ‘Sportwereld’ bestaat vandaag niet meer. Maar Davy wilden ze wel nog eens graag terugzien. Ze nodigden hiervoor de senioren uit de buurt uit en gaven nog eens een Tournée Générale. Het werd een feest in het Ontmoetingscentrum van Tielt-Winge, een feest waarover nog lang zal nagepraat worden.



De vrijwilligers van S-Plus zijn een aanspreekpunt voor de senioren in hun buurt. Regelmatig vangen ze dromen en wensen op van de oudere plussers. Jaarlijks voorziet S-Plus een budget om een 10-tal van die wensen om te zetten in realiteit. De wensen zijn soms groots en spectaculair, zoals een helikoptervlucht of een duosprong uit een vliegtuig. Maar de meeste wensen zijn eenvoudiger. Soms zijn het net die kleine dingen die het verschil maken voor senioren: een foto van de hele familie, een bezoekje aan de zee, nog eens een lekker diner met zoon of dochter … En het kan nog eenvoudiger: een boeketje bloemen ontvangen of nog eens een lekker ijsje eten.



Dat Victorine maandagnamiddag oog in oog stond met Davy Gilles, dat deed haar zichtbaar deugd. En zo zie je maar, het geluk van een mens schuilt vaak in kleine dingen.