.
Davy Gilles
woensdag 22 september 2021

Davy Gilles brengt single uit zonder Sasha

'Hij vecht' is de nieuwe solo-single

Aanstaande vrijdag verschijnen tegelijkertijd de nieuwe solosingle ‘Hij vecht’ van Davy Gilles en maakt echtgenote en partner Sasha Rosen haar solodebuut met ‘Door jou’. Beide singles worden door het koppel samen gepromoot en zijn de voorbode van het nieuwe Sasha & Davy-album ’Thuis', dat op vrijdag 5 november verschijnt en bestaat uit een 3-delige cd-box, inclusief 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits van de voorbije 10 jaar. Met een middagconcert op zondag 7 november in CC ’t Spoor in Harelbeke, geven Sasha & Davy de feestelijke aftrap van hun jubileumjaar.

Na o.a. ‘Radio’ en ‘Onafscheidelijk’ hebben Sasha & Davy niet lang moeten nadenken over de titel van hun nieuwe album ’Thuis', dat begin november verschijnt en bestaat uit een 3 cd—box met 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits: “Naast de titelsong is het zo dat wij beiden graag thuis zijn. Wij voelen ons thuis in Westerlo, in de buurt en de omgeving waar wij wonen. Davy heeft ook alle nummers van het nieuwe album thuis geschreven en tijdens de voorbije coronamaanden zaten we ook letterlijk heel veel thuis”, zegt Sasha met de knipoog.

Voor het nieuwe album ‘Thuis’ verschijnt, pakt het populaire koppel vrijdag nog uit met een stunt, door elk afzonderlijk op dezelfde dag een solosingle uit te brengen die ze samen promoten. “’Hij vecht’ is inderdaad de opvolger van ‘Door al m’n tranen heen’, de single die ik in het voorjaar heb uitgebracht en die het bijzonder goed gedaan heeft in de hitlijsten en nog steeds veel wordt gedraaid op radio en tv”, zegt Davy Gilles. “‘Hij vecht’ gaat over een man die aan lager wal is geraakt, maar die er alles aan doet om er terug bovenop te komen. Hij vecht, overleeft en diep vanbinnen vindt hij de kracht om door te gaan. Voor dit nummer heb ik opnieuw zelf de muziek geschreven, samengewerkt met mijn neef Cliff Vrancken, producer Edwin de Groot en de muzikanten van de Marcel Fisser Band, die je wekelijks ziet en hoort in het succesvolle AVRO/TROS-programma ‘Beste Zangers’. De song is niet autobiografisch, maar terugvechten is een onderwerp waarin velen zich wel herkennen. Ik kom zelf uit een gebroken gezin, waardoor ik geleerd heb om te moeten blijven vechten als je iets wilt bereiken in het leven. Ik weet wat het is als je weinig tot niets hebt. Door mijn vorige single weet ik dat ik mij goed voel en makkelijk kan inleven in het levenslied. Je zingt op een moderne, eigentijdse manier over onderwerpen die dichtbij de mensen staan, in een muziekgenre dat heel veel mensen raakt en aanspreekt. ‘Hij vecht’ heeft een uitgesproken popkarakter, een catchy. melodie en de gelaagde tekst is opnieuw een absolute meerwaarde. Dit zijn nummers die ik graag schrijf, zing of breng op het podium. Ik merk dat ik hierin mijn creativiteit kan verwerken, omringd met echte topmuzikanten die mij begeleiden en blindelings uitvoeren hoe ik het aanvoel. Heerlijk!

Bio van Davy Gilles en Sasha & Davy