.
Davy Gilles in Wittekerke
zondag 10 januari 2021

Davy Gilles: “het was uitzichtloos, ik had nergens nog zin in”

"De situatie was uitzichtloos, ik had nergens zin in."

Davy Gilles geeft toe dat hij een erg moeilijke periode achter de rug heeft. “Ik vond het heel erg om thuis zitten, omdat ik graag tussen de mensen ben”, geeft Davy toe in Story.

Echtgenote Sasha Rosen kan dat enkel beamen: “Davy heeft het een aantal weken echt wel zwaar gehad. Hij lag lamlendig in de zetel naar televisie te kijken. Midden in de dag, dat had ik nog nooit gezien”, onthult Sasha, die haar man kent als iemand die altijd bezig is.

“De platenfirma vroeg mij om wat nieuwe nummers te schrijven, maar daar had ik totaal geen zin in. Ik voelde mij lusteloos, had geen inspiratie. De situatie was uitzichtloos, ik had nergens zin in”, verduidelijkt Davy Gilles in Story.

Uiteindelijk beseft de zanger dat optredens voor maanden niet mogelijk zouden zijn en maakte hij een klik in zijn hoofd. “Waarom niet proberen het beste te maken van de situatie? Ik ben opnieuw beginnen schrijven en heb – vind ik – de allermooiste liedjes geschreven die ik ooit gemaakt heb”, klinkt het trots bij Davy Gilles in Story.