.
Davina Simons
zaterdag 20 april 2024

Davina Simons: “Ze hebben meer persoonlijkheid en diepgang”

Ze is erin geïnteresseerd

Wie een advocaat in de rechtbank zit verschijnen met opvallend kleurrijke outfits en veel glitter, die mag er zeker van zijn dat Davina Simons is gearriveerd. Ze werkt bij topadvocaat Walter Damen en hij moet ook altijd eens goed kijken wanneer ze arriveert op kantoor.

“Al wat blinkt is, is goed! Walter kijkt vaak bedenkelijk als ik aankom op kantoor. 'Enfin, je komt er wel weer mee weg', zucht hij dan. Maar aan deze zilveren look moest hij toch even wennen, hoor. En lippenstift? Ik kom niet buiten zonder. Altijd gematcht met de outfit”, lacht Simons in Nina.

Davina is ook erg gepassioneerd door Disneyprinsessen. Al is ze nog meer gepassioneerd door de villains.

“Omdat die meer persoonlijkheid en diepgang hebben. Het klinkt onnozel, maar ga vandaag met mij naar Disneyland en ik loop daar verkleed rond en heb de tijd van mijn leven. Ik verzamel de beeldjes van Disneyprinsessen, maar ook de boekenreeks van Serena Valentino: die vertelt het verhaal achter de slechteriken. Hoe komt het dat ze geworden zijn wie ze zijn, waardoor ze die misdaden stellen? Dat is een parallel met het strafrecht. Want waar ben ik in geïnteresseerd? In de mens achter de daad. Hoe komt het dat je dit of dat hebt gedaan? Wat gaan we daaraan doen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je weer een plek kan vinden in onze maatschappij? Dat is mijn missie in het leven."

Bio van Davina Simons