.
David Vandyck
dinsdag 31 mei 2022

David Vandyck: “Zonder hen ben je niks”

Hij is hen erg dankbaar

Het is al 11 jaar geleden dat David Vandyck hoog in de hitparade genoteerd stond met ‘Een Superlange Nacht’. Een meezinger van formaat, die garant stond voor heel wat ambiance.

Ondertussen heeft David een kleine verandering in genre gemaakt, maar is hij terug met zijn nieuwe album ‘Licht aan de overkant’. Dat David al zoveel jaren meedraait, heeft hij vooral aan één groep te danken.

“Een artiest is geen stuiver waard zonder zijn publiek. Je mag dan nog zo graag zingen, wanneer je zaal niet vol zit, kan je van je hobby nooit je beroep maken. Dat mensen naar je concerten komen kijken is één ding, maar ik maak er een sport van om ze ook enthousiast huiswaarts te doen keren. Ik ben pas gelukkig wanneer de mensen in de zaal alle emoties van het leven hebben kunnen beleven tijdens mijn optreden.”

Maar ook zijn gezin is een belangrijke schakel in zijn carrière. Zonder hen had hij de coronacrisis maar moeilijk weten te doorstaan.

“Mijn vrouw Isabelle en mijn zoon Niels waren mijn reddingsboei in bizarre tijden. Normaal gezien is Isabelle superkritisch, maar volgens haar is mijn album ‘Licht aan de overkant’ mijn beste album. ‘Het is het eerste dat ik ook zelf zou kopen’, klonk het fijntjes. Stiekem vind ik dat zelf ook”, lacht David in Primo.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck