.
David Vandyck
woensdag 19 juni 2024

David Vandyck: “Wij lijken nochtans heel erg op elkaar” 

Ze hebben een unieke vriendschapsband 

Toen het even niet zo goed ging met Douwe Bob en hij betrokken raakte bij een opstootje, was dat voor Douwe het teken dat hij dringend iets moest veranderen aan zichzelf. Hij trok naar een ontwenningskliniek in Thailand.

“Kijk, ik heb ruige jaren beleefd en een wild leven geleid', zegt hij. 'Die hebben me geholpen om mooie teksten te schrijven, maar op een bepaald moment is het genoeg geweest. En dan begin je aan een nieuw hoofdstuk in je leven.' En dan, met een gulle knipoog: 'Ik heb een schoonmoeder, en ik ben dol op haar en zij op mij. Dat is de enige ideale schoonzoon die ik wil zijn”, klinkt het bij Douwe in Dag Allemaal.

Op dat moment kreeg Douwe niet van iedereen evenveel steun. Al was er toch iemand die hem steunde tijdens die moeilijke periode en dat was zanger David Vandyck. Hij ziet meer in de man dan alleen maar de zanger met het ruige voorkomen.

“Denk die tattoos weg, en wij lijken juist erg op elkaar. Douwe is net als ik vrij klassiek gekleed, en wij zijn allebei melancholische zielen. Ze noemen Douwe een rebel, maar wat is dat, een rebel? Ben ik er één? Ik voel mij een stuk jonger dan ik ben. Dat is al rebels genoeg, denk ik. Het feit bijvoorbeeld dat het matcht met iemand van 31 terwijl ik al 45 ben, zegt toch ook iets.”

Bio van Douwe Bob en David Vandyck