.
David Vandyck
maandag 24 april 2017

David Vandyck maakt passage in 12e misdaadroman van Christian De Coninck

Welke rol speelt David Vandyck in Nevenschade van Christian De Coninck?


Zaterdagmiddag 22 april stelde misdaadauteur en woordvoerder van Politie Brussel Hoofdstad Elsene in Brussel zijn twaalfde boek 'Nevenschade' voor aan pers en publiek en de Showbizzsite.be was van de partij. Niet alleen brengt het boek je uiteindelijk tot in Curaçao, een opmerkelijke passage in de misdaadroman is weggelegd voor zanger David Vandyck.Misschien is het wel de eerste keer dat een Belgische zanger een rol speelt in een misdaadroman. Ik had in ieder geval de kans om het verhaal vooraf door te lezen en ik moet zeggen dat het toch gek leest om jezelf tegen te komen, aldus David Vandyck.

Er zijn niet veel politiemensen in ons land die openlijk uitkomen te luisteren naar artiesten als Will Tura of David Vandyck, maar geloof mij, naast enkele aanwezigen hier in het publiek, bij heel wat mannen uit het korps staat thuis ook gewoon Ment TV op, voegt auteur Christian De Coninck toe.Beide heren waren duidelijk oprecht blij met deze samensmelting tussen fictie en non-fictie en tussen de literaire wereld en het muzikale landschap.

Ook Uitgeverij Houtekiet was aangenaam verrast met deze bijzondere samenwerking. Normaal gezien gaat een boekvoorstelling er iets rustiger aan toe, maar het optreden van David (David Vandyck zong enkele nummers die onder andere in het boek beschreven worden) bracht extra sfeer deze namiddag.

Sofie De Meyer, gerechtsjournaliste bij VRT, merkte terecht op dat een aantal personages in 'Nevenschade' duidelijk geïnspireerd zijn op het huidige politiekorps in Brussel Hoofdstad. Ze vroeg zich dan ook af of de wijziging van oud korpschef Guido Van Wymersch door de nieuwe korpschef Michel Goovaerts, tevens aanwezig, ook een invloed zal hebben op het volgende boek van De Coninck. De auteur liet alvast weten dat dit inderdaad een gevolg zal hebben op zijn huidige hoofdpersonage maar veel meer informatie kregen we voorlopig niet.'Nevenschade' is sinds 22/04/2017 te koop in de winkel, maar een honderdtal aanwezige fans bemachtigden zaterdag hun exclusief door Christian De Coninck en David Vandyck gesigneerde exemplaar.