.
David Vandyck
vrijdag 18 februari 2022

David Vandyck lanceert single 'Morgen Komt De Rest'

En hij kondigt een nieuw album aan.

David Vandyck kondigt zijn gloednieuwe studioalbum ‘Licht Aan De Overkant’ aan. Het is zijn eerste nieuwe muzikale wapenfeit sinds 2018 toen zijn vorige studioalbum uitkwam. Voor ‘Licht Aan De Overkant’ deed hij opnieuw beroep op niemand minder dan de Nederlandse producer Gordon Groothedde die o.a. bekend staat van zijn werk met Krezip, Maan en Bløf. ‘Licht Aan De Overkant’ verschijnt op vrijdag 6 mei via Warner Music Benelux. Op zaterdag 7 mei geeft David een showcase in C.C. Het Koetshuis in Roosdaal waar hij voor het eerst nieuwe nummers zal spelen uit ‘Licht Aan De Overkant’.

Vandaag lanceert David ook zijn derde single ‘Morgen Komt De Rest’ uit zijn gloednieuwe plaat. Het is een troostende song en geeft een boodschap van onvoorwaardelijke vriendschap en liefde. De wondermooie single is vanaf vandaag overal te beluisteren.

Gezien hun warme professionele en vriendschappelijke band van de afgelopen jaren was het evident dat Gordon opnieuw de productie van Davids nieuwe plaat voor zijn rekening zou nemen. David reed de voorbije drie jaar dan ook geregeld op en neer naar Zutphen om met Gordon Groothedde en verschillende singer-songwriters nieuwe songs te schrijven. Voor deze plaat werkte David samen met de allergrootste namen uit de rock- en popscene uit België én Nederland. De lijst is dan ook indrukwekkend: zo schreven Sam Bettens, Milo Meskens, Jasper Steverlinck, Jacqueline Govaert (Krezip), JP Hoekstra (Krezip), Nick & Simon, Will Tura, Gordon Groothedde, Nina Sampermans (songwriter van o.m. Hooverphonic), Loek van der Grinten (songwriter van o.m. Maan), Benjamin Traudes (TRAUDES) en meer mee.

David: “Toen ik bij Gordon nóg maar eens met een artiest of singer-songwriter in de studio zat, had ik soms moeite om het zelf te geloven. Het is haast letterlijk adembenemend, maar ook hartverwarmend dat mijn laatste plaat uit 2018 heel wat artiesten heeft overtuigd om met mij samen te werken. Alles alleen maar uit liefde voor de muziek en de métier van songwriting. Van hokjesdenken geen sprake, zalig…”

Milo Meskens: “David Vandyck goes Nashville, dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Dat het met een song die ik schreef mocht zijn, maakt het helemaal af!”

'Licht Aan De Overkant’ is een afwisselende verzameling van 12 ongezien, eerlijke parels. Dat weerspiegelt zich ook in de twee reeds verschenen singles: ‘Zee Van Vuur’ en ‘Ik Weet Nu Beter’. Die laatste schreef hij overigens met Jasper Steverlinck.

Vanaf 6 mei ligt het album zowel op CD als op vinyl in de rekken en vanaf vandaag kan het album voorbesteld worden.

Bio van David Vandyck

Meer Over:

David Vandyck